Theater in Havelte omgevormd tot snackpaleis en cafetaria

04 jul , 8:39 Nieuws
havelte openluchtspel pemiere
Eigen foto
Havelte - In openluchttheater ‘de Speulkoele’ te Havelte vindt u een bos met daarin een snackpaleis en een cafetaria. Dit alles vormt het decor voor het blijspel ‘Patatje Oorlog’, dat Stichting Openluchtspel Havelte dit jaar zal opvoeren. Het stuk is geschreven door Rob van Vliet, de bewerking en regie zijn in handen van Irma Zandt en Mireille Schapelhouman.
In ‘Patatje Oorlog’ runnen de zussen Patricia en Marie-Claire overeenkomstig de wens van hun vader allebei een horecagelegenheid op de door hun geërfde grond. Patricia met haar vriendin Angela en Marie-Claire met haar man Evert. De zussen zijn totaal verschillend maar gedogen elkaar. Tot het moment dat een ambtenaar van de gemeente met de boodschap komt dat één van de horecagelegenheden moet verdwijnen. Dan breekt de strijd los. Kiest de beoordelingscommissie voor de vegan hapjes van Marie-Claire of voor het patatje oorlog van Patricia? Of zit er toch een vies smaakje aan de hele situatie? Want wat doet de Franse Jean-Claude in het bos? Waarom is Dennie niet vooruit te branden? En wat verbergt de gemeenteambtenaar? Het normaal zo rustige bos is een toneel van actie waar boswachter Bouke maar mee heeft te dealen. De 48 uur in aanloop naar de beoordeling van de 5 P’s zal niemand snel vergeten…….

Première op 19 juli

De première van ‘Patatje Oorlog’ is vrijdagavond 19 juli. Daarna wordt het stuk nog acht keer opgevoerd, te weten op zaterdag 20 juli (AH-avond, uitverkocht) en op vrijdag 16, zaterdag 17, woensdag 21, vrijdag 23, zaterdag 24, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus. Voorafgaand aan, tijdens de pauze en na de voorstelling kunt u bij de kiosk terecht voor een kopje koffie of thee, koek en vele andere versnaperingen.
Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via de website www.openluchtspelhavelte.nl
en kosten €.12,50 per stuk. Op de avond van de voorstelling kunnen, voor zover nog voorradig, kaarten worden gekocht aan de kassa van het theater.
De voorstellingen vinden plaats in openluchttheater ‘de Speulkoele’, Kerklaan 2A te Havelte en beginnen om 20.30 uur. Let op: de voorstelling van woensdag 21 augustus begint om 19.30 uur!
Tenslotte nog een (nood)kreet van het bestuur: 'Wij zijn dringend op zoek naar een enthousiaste voorzitter van het bestuur van St. Openluchtspel Havelte. Heb je hier interesse in en/of wil je meer informatie, neem dan contact op met Marieke Varekamp.' ([email protected]).