De Wemme presenteert kerstwandeling en expositie Geert Oldenbeuving

Gevonden prooi.
Gevonden prooi.
Foto:

Zuidwolde Bij Museum De Wemme in Zuidwolde zitten ze rond de feestdagen niet stil. Er staat weer een kerstwandeling op het programma en binnen is een expositie te zien van werk van Geert Oldenbeuving uit Hoogeveen.

Voor dinsdag 26 december hebben vrijwilligers van Stichting Promotie Zuidwolde en Museum De Wemme uit Zuidwolde alvast twee prachtige routes uitgezet. Vanuit het museum aan de Burgemeester Tonckensstraat 49, dat in kerstsfeer is ingericht, kan tussen 11.00 en 13.00 uur worden gestart. Er kan gekozen worden voor een afstand van 5 of 10 kilometer. De deelname kost € 5,00, inclusief twee consumpties. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen € 1,00.

Kleine weggetjes

De hele familie, van jong tot oud, kan meedoen. De wandeling is uitgezet over mooie bos- en zandpaden en kleine weggetjes in en rondom Zuidwolde. De routes zijn, jammer genoeg, niet geschikt voor mensen met een rollator. Honden zijn van harte welkom, maar moeten wel de hele wandeling aangelijnd zijn.

Ergens op de route is een rustpunt ingericht. Daar staat voor alle deelnemers iets te drinken en wat lekkers klaar. Kinderen kunnen er een broodje bakken bij een vuurkorf en daarna vullen met een warm worstje. Voor de honden is er een bak vers water en een hondenkoekje. Bij terugkeer in het museum is er voor iedereen koffie, thee, warme chocolademelk of ranja met iets erbij. Een aantal Ekelbloazers, met midwinterhoorns, is ook aanwezig, om met hun kenmerkende geluid iedereen een winters gevoel te geven.

Geert Oldenbeuving

Tussen Kerstmis en de jaarwisseling exposeert Geert Oldenbeuving in Museum De Wemme in Zuidwolde. De tentoonstelling start op dinsdag 26 december en eindigt op vrijdag 29 december. Op dinsdag is het museum open tussen 11.00 en 17.00 uur. De overige dagen tussen half twee en half vijf. De toegang is gratis.

Geert is een gerenommeerd kunstenaar uit Hoogeveen. Hij schildert, tekent, geeft schilderles en illustreerde onlangs het zojuist uitgegeven boek ‘Een Bijzondere Gast’. Dat gaat over het verblijf van Vincent van Gogh in Hoogeveen en het verhaal van Adriaan, zoon van de heer Hartsuiker, die 140 jaar geleden logementhouder was. Het boek kun je inzien bij de balie van het museum.

Vernieuwing

Geert is steeds op zoek naar vernieuwing. Vaak bewerkt hij zijn werk met vuur of hete lucht. Hierdoor ontstaan nieuwe structuren, waardoor hij unieke schilderijen kan maken. Zijn werk is zowel figuratief als abstract.

Verder is en was hij actief betrokken bij allerlei evenementen zoals Kunstroute Hoogeveen, de Karel Appelbokaal, het Herman Broodjaar en nu dus bij het Van Goghjaar. Bij concerten van de cellist Francois le Roux uit Zuid-Afrika en projectkoor Vocalin Drenthe ‘vertaalde’ Geert Oldenbeuving hun muziek in zijn schilderijen.

Geert Oldenbeuving maakt ook werk in 3D. Er staan van hem onder andere mozaïekbanken bij Theater De Tamboer en in het Steenbergerpark. Een ander voorbeeld is het in september in gebruik genomen kunstwerk van zonnebloemen bij de rotonde aan de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen, waar hij samenwerkte met Michel Lepez.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen