Oude dorpsfoto’s en film ‘De grote brand van 1923 in Dwingeloo’

Virtuele film dorpsbrand.
Virtuele film dorpsbrand.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – De voorjaarsavond van Stichting Dwingels Eigen op woensdag 10 april in dorpshuis ‘Over Entinghe’ te Dwingeloo bestaat deze keer uit twee delen: een presentatie van oude foto’s van huizen en landschappen als inleiding voor de na de pauze te vertonen film ‘De grote brand van 1923′.

Stichting Dwingels Eigen heeft een zeer grote collectie historische foto’s. Enkele dateren zelfs uit de 19e eeuw. De foto’s die worden getoond zijn oude foto’s van wat in de film is te zien. Na de pauze wordt voorlopig voor de laatste keer de zeer succesvolle film ‘De grote brand van 1923 in Dwingeloo’ van Albertus Nieuwenhuis vertoond. Deze film werd onlangs bekroond met de DHV-prijs voor de Drentse geschiedenis 2023 van de Drentse Historische Vereniging.

Tien jaar lang werkte Albertus met hulp van Dwingels Eigen aan een 3D virtuele film over deze grote brand van Dwingeloo die plaatsvond op 13 augustus 1923. Het resultaat is verbluffend! Wandel mee en beleef de brand in Dwingeloo van toen.

De aanvang van deze avond is 19.30 uur, entree is € 2,– per persoon, donateurs van Dwingels Eigen hebben gratis toegang en vol is vol! Meer informatie is te vinden op de website en facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen