Ringsteken met aanspanningen in Diever

Ringsteken in Zorgvlied.
Ringsteken in Zorgvlied.
Foto:

Diever In de Hoofdstraat in Diever wordt op zaterdag 8 juni om 18.30 uur het ringsteken met prachtige aanspanningen en ruiters/amazones gehouden. De start is in de Hoofdstraat ter hoogte van ’t Keernpunt. Tussen ’t Keernpunt en Rijwiel Kleyberg worden de ringsteekpalen opgesteld.

Hierna gaan de deelnemers linksaf tot aan de Lange, gaan dan linksaf via de Achterstraat bij Sjabbens wederom linksaf de Hoofdstraat in. Deze wegen worden tijdelijk voor verkeer. De organisatie hoopt hiermee op ieders begrip. Uiteraard wordt rekening gehouden met hulpdiensten.

Het Ringrijden is een van de oudste vormen van paardensport. De ringen worden gestoken vanuit borden welke aan de rechterzijde van het parcours zijn opgesteld. In de borden zit een magneetje zodat de ring er niet uitvalt. De ring wordt gestoken met een houten pistooltje. De ringen dienen duidelijk om het stokje te zitten en zo aan de jury worden getoond. Er moet in een vlot tempo worden gereden, galop is niet toegestaan. Wordt er te langzaam gereden of heeft men te veel galop, dan worden en strafpunten toegekend.  Bij een eventuele barrage (gelijke stand in punten ) tellen niet alleen de gestoken punten, maar ook de tijd.

Tip: De organisatie staat ook garant voor het ringsteken op 3 augustus in Zorgvlied. De avond word financieel mogelijk gemaakt door  Ondernemers Vereniging Diever

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen