Gratis fitheidstest in Dwingeloo, aanmeldne kan nog

Succesvolle fittest in Havelte.
Succesvolle fittest in Havelte.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – Inwoners van Dwingeloo en omgeving van 50 jaar en ouder kunnen op dinsdag 9 april of woensdag 10 april van 9.00 uur tot 12.00 uur een gratis fittest doen in Over Entinghe te Dwingeloo. Tijdens de fitheidstest doet de deelnemer enkele testen om te kijken hoe het staat met zijn gezondheid (fysiek en mentaal), uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht en lenigheid.

De test meet onder andere de lenigheid, kracht, balans, uithoudingsvermogen, bloeddruk en bloedsuiker. Deze test duurt 30 tot 35 minuten. Direct daarna volgt een adviesgesprek met de beweegcoach of fysiotherapeut van 10 minuten en een gesprek met de welzijnswerker van 10 minuten. Al met al neemt het dus een klein uur in beslag.

Verschillende specialisten aanwezig

De test laat zien hoe fit en gezond iemand op dit moment is en wat degene kan doen om dit te behouden of te verbeteren. Tijdens de fittest zijn verschillende specialisten aanwezig, zoals een fysiotherapeut, praktijkondersteuner van de huisarts, een beweegcoach van de gemeente Westerveld en een welzijnswerker.

Nieuwsgierig naar de fitheid en graag deelnemen aan de gratis fitheidstest? Aanmelden vóór maandag 8 april aan via www.westerveldverbonden.nu/fittest-dwingeloo of telefonisch via 14 0521. Neem ook telefonisch contact op met de beweegcoaches als u vervoer nodig heeft om naar Over Entinghe te komen of als u nog andere vragen heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen