Westerveld heeft nieuw college

Het nieuwe college van Westerveld.
Het nieuwe college van Westerveld.
Foto: Gemeente Westerveld

De gemeenteraad heeft gisteravond Henk Doeven, Roel Vedder en Jacob Boonstra als wethouders benoemd. Daarmee is het nieuwe college van burgemeester en wethouders gevormd.

De coalitie bestaat uit Duurzaam Sterk Westerveld, VVD en CDA. Henk Doeven (DSW) neemt voor een tweede bestuursperiode zitting in het college. Hij heeft in zijn portefeuille beheer openbare ruimte, verkeer en vervoer, milieu inclusief afval, kunst, cultuur en musea, maatschappelijke voorzieningen en sport.

Roel Vedder is nieuw in de coalitie. Hij gaat zich bezighouden met ruimtelijke ontwikkeling (inclusief wonen en bouwen), duurzame energie, economie inclusief landbouw en natuur en handhaving. Jacob Boonstra, ook nieuw, is de bestuurlijke trekker van het sociaal domein inclusief zorg en onderwijs, recreatie en toerisme inclusief het programma Vitale Vakantieparken, financiƫn, grondexploitatie, volksgezondheid en participatie.

Burgemeester Rikus Jager blijft zich bezighouden met openbare orde en veiligheid, bedrijfsvoering en algemene zaken, monumentenbeleid, archeologie en UNESCO Leerstoel, cultureel erfgoedlijst en de promotie van de lokale economie (promotie).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen