Prokkelaars lopen mee bij bedrijven in Meppel en Westerveld

Prokkelaar Marcelle helpt mee bij Alpaca’s Enzo in Wittelte,
Prokkelaar Marcelle helpt mee bij Alpaca’s Enzo in Wittelte,
Foto: Gemeente Westerveld

Bij verschillende bedrijven in de gemeente Westerveld en gemeente Meppel is op gisteren ‘geprokkeld’ tijdens de landelijke prokkelstagedag. Om iedereen een passende plek te bieden, konden medewerkers van Reestmond hun stagewensen kenbaar maken en zo zijn de matches gemaakt met bedrijven.

Er hebben in totaal z’n 25 prokkelaars meegelopen bij ruim 18 bedrijven. Lokale ondernemers stelden hun deuren open. De stageplekken varieerden van onder andere de bloemenwinkel, supermarkt, dierenpension, metaalbedrijf, bibliotheek, hotel, kinderactiviteiten tot ouderenzorg.

De dag is onderdeel van de landelijke prokkelweek, van stichting Prokkel. In deze week staan de ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking centraal en worden overal in het land activiteiten hiervoor gehouden. Een prokkel betekent een ontmoeting en door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Feestelijke afsluiting

De dag is afgesloten bij Reestmond, om de ervaringen te delen met elkaar. Zowel de prokkelstagiaires als stagebedrijven waren hiervoor uitgenodigd. “Je mag echt meehelpen en ze nemen je zoals je bent”, reageert een van de prokkelaars. “Het was een top dag!.”

Deze prokkelstagedag is een samenwerking tussen Reestmond en de gemeentes Westerveld en Meppel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen