Mantelzorgwaardering uitgereikt aan 25 mantelzorgers

Mantelzorgers kregen een voucher als waardering.
Mantelzorgers kregen een voucher als waardering.
Foto: Buro Boer

Zo’n 25 mantelzorgers hebben tijdens een inloopavond in dorpshuis De Veldkei in Havelte hun aangevraagde mantelzorgwaardering opgehaald. Deze waardering is in de vorm van een voucher voor een lekkernij of een avondje weg naar keuze.

Mieke Vogelzang mocht de eerste mantelzorgwaardering, uitgereikt door wethouder Jacob Boonstra, in ontvangst nemen. Ze is mantelzorger voor haar moeder en ondersteunt bij gecompliceerde zaken zoals ziekenhuisbezoeken en digitale handelingen. Daarnaast kan haar moeder haar altijd bellen als er iets is. Ze kan snel ter plaatse zijn als er iets geregeld moet worden. Mieke heeft jarenlange ervaring in de thuiszorg, waar ze ruim 27 jaar werkzaam is geweest. “Ik kan veel betekenen, maar vind het wel belangrijk dat mijn moeder nog zoveel mogelijk zelf blijft doen. Ik houd niet van betuttelen. Wat ze zelf kan doen, zelf laten doen.”

Wethouder Boonstra vindt de aandacht voor mantelzorg belangrijk: “Het is hartverwarmend om te horen met hoeveel liefde mantelzorgers de rol als mantelzorger op zich nemen. Zorgen voor een naaste die ziek wordt, wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Met deze mantelzorgwaardering tonen wij op symbolische manier onze waardering voor al het werk dat zij verzetten. Die erkenning is belangrijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen