Westerveldvoorelkaar deelt gratis zomerdoe(goed)boek uit vol activiteiten, verhalen en spelletjes

Westerveldvoorelkaar komt met een speciaal boek voor in de zomer.
Westerveldvoorelkaar komt met een speciaal boek voor in de zomer.
Foto: Westerveldvoorelkaar

Vrijwilligersplatform Westerveldvoorelkaar deelt gratis online zomerboeken uit. Dit boek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten. “Daarmee maak je deze zomer in een uurtje het verschil”, zegt Lianne Dolstra namens Westerveldvoorelkaar.

Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen. “Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt wil je liever daar van genieten”, reageert Dolstra. “Maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe. We zagen dat soort hulpvragen met zo’n 30 procent stijgen het afgelopen kwartaal. En zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom bedachten we een leuke manier om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek.”

Helpen

Het boek is niet alleen voor jezelf bedoeld, maar ook juist om andere mensen te helpen. “Want onderzoek wijst uit dat helpen je pas echt gelukkig maakt.” Als voorbeeld geeft Dolstra om samen met de kinderen watermonsters te vangen, met de buurt een clean-up challenge te gaan doen, of de oudere buurvrouw blij te maken met een tekening.

Deelnemers van het platform Westerveldvoorelkaar, maar ook inwoners van de gemeente Westerveldkunnen het boek gratis downloaden via de website van Westerveldvoorelkaar. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is zelf deze zomer op vakantie van 8 augustus tot 28 augustus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen