Vier restaurants slaan handen ineen en beginnen BokkeTocht door Westerveld

De vier restaurants zijn klaar voor de BokkeTocht
De vier restaurants zijn klaar voor de BokkeTocht
Foto:

Westerveld staat in de maand november in het teken van bokbier. Daarom wordt in verschillende restaurants in Westerveld de eerste editie van de BokkeTocht gehouden. Tijdens die tocht is het mogelijk om in die restaurants bokbier te krijgen met bijpassende herfstgerechtjes.

Dit kan iedere zaterdag. Een bus vervoert de deelnemers dan de hele avond van restaurant naar restaurant.

Acht drankjes

De BokkeTocht is een initiatief van restaurant De Tippe in Vledder in samenwerking met Gasterij Frederiksoord, de Wapser Herberg en Grenzeloos Doldersum. “Bokbier is echt een biertje dat past bij de donkere dagen”, zegt initiator Jeroen Kiewiet van De Tippe.

“Het is een bruin, amberkleurig bier met smaken van caramel en mooie zachte afdronk. Een biertje dat bijzondere aandacht verdient. Tijdens deze BokkeTocht willen we de deelnemers dan ook maar liefst acht verschillende bokbiertjes laten proeven. Elk restaurant heeft twee mooie herfstgerechtjes bedacht en daarbij een bokbiertje uitgezocht dat er mooi bij past zodat de smaken in balans blijven.”

Iedere zaterdag ander startpunt

Iedere zaterdag van november start de BokkeTocht op een andere locatie. Op 5 november start en eindigt de tocht bij De Tippe in Vledder, op zaterdag 12 november bij Gasterij Frederiksoord, op zaterdag 19 november is het verzamelpunt bij De Herberg van Wapse en op zaterdag 26 november sluit Grenzeloos Doldersum het evenement af als start- en eindlocatie.

Aanvang en ontvangst van de BokkeTocht is iedere zaterdag om 18.45 uur. De bus vertrekt om 19.00 uur naar de eerste locatie.

Aanmelden kan via www.caterent.nl/bokketocht of telefonisch bij de deelnemende restaurants.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen