Gebruikers van voedselbank krijgen uitnodiging voor kerstdiner bij restaurant De Tippe

Eigenaren Jeroen en Heleen Kiewit van restaurant De Tippe.
Eigenaren Jeroen en Heleen Kiewit van restaurant De Tippe.
Foto: Alanda de Boer

Gebruikers van de voedselbank in Westerveld ontvingen afgelopen week een bijzondere mail van hun voedselbank. Ze kregen een uitnodiging voor een kerstdiner bij restaurant De Tippe in Vledder. Op ‘Derde Kerstdag’ mogen ze er kosteloos genieten van een buffet met kerstgerechten.

Na twee jaar te hebben moeten overslaan vanwege corona, vervolgen Jeroen en Heleen Kiewiet dit jaar hun traditie om gezinnen die zijn aangesloten bij de voedselbank uit te nodigen voor een kerstbuffet op de dag na kerst. “Een jaar of tien geleden ontstond het idee om mensen die het wat minder hebben ook een lekker kerstdiner aan te bieden. De vrijwilligers van de voedselbank waren meteen enthousiast en ook de cliënten. Ieder jaar komen 70 tot 100 mensen hier gezellig kerst vieren”, vertellen de twee.

Hoge energieprijzen

De eerste aanmeldingen voor deelname aan het gratis kerstdiner komen al binnen bij de voedselbank. Vrijwilligster Greke Dekker: “Fantastisch dat De Tippe dit doet. Met de hoge energieprijzen en duurdere boodschappen hebben veel mensen die moeten leven met weinig geld het zwaar. In januari hadden we 27 gezinnen die van onze voedselbank gebruik maken, inmiddels zijn dat er 45. Veel van deze gezinnen gaan nooit uit eten. Dat is iets speciaals, en met kerst helemaal.”

De gasten gaan dinsdag 27 december in groepjes met hun eigen gezin aan tafel in de zaal waar ze onbeperkt van het kerstbuffet mogen genieten. Ook voor de kinderen zijn er gerechten en er is een dessertbuffet. Jeroen: “Ook onze leveranciers dragen een steentje bij. De slager geeft extra vlees, de visboer doet er wat extra vis bij. Van de wijnleverancier krijgen we een paar doosjes wijn en de drankenleverancier doneert een fust bier. De wijkagent heeft wel eens meegeholpen in de bediening en ook de burgemeester of een wethouder komt deze dag wel eens een praatje maken met de gasten.”

‘Dankbaar’

“Het is heel dankbaar om dit voor deze mensen te doen. Er komen soms mensen met kinderen die nog nooit uit eten zijn geweest. Na afloop komen ze altijd naar ons toe om ons persoonlijk te bedanken”, zegt Jeroen.

Mensen die gebruik maken van de voedselbank kunnen zich tot 20 december opgeven bij de voedselbank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen