Plus duikt met verzamelalbums in geschiedenis van Diever en Vledder

Vleems in Vledder.
Vleems in Vledder.
Foto: Fledder Kerspel

Vledder/Diever – De voorgenomen ombouw van de Coop in Diever en Vledder naar de Plus was voor eigenaar Doede Simonides aanleiding om zich te beraden over een bijzonder actie. Er komen twee stickeralbums, voor beide dorpen eentje.

Historie heeft Simonides altijd enorm geboeid en hij wil op een mooie en toegankelijke manier de geschiedenis van dit gebied in kaart brengen. De historische verenigingen van de voormalige gemeente Vledder (’t Fledder Kerspel) en  de voormalige gemeente Diever (Historische Vereniging Gemeente Diever) zijn daarom gevraagd om een historisch stickerboek samen te stellen.  Dit heeft geresulteerd in twee prachtige stickeralbums, die een eerbetoon zijn aan de rijke geschiedenis van de beide gemeenten en hun omgeving.

Pakkende titel

Met de pakkende titel  ‘Maak kennis met het gebied tussen de Vledder Aa en de Schipsloot’, het boek van ’t Fledder Kerspel, wordt aan de hand van thema’s ingegaan op de rijke geschiedenis.

Het album over Diever is genaamd ‘De historie van Diever en omgeving’, met als ondertitel: “Maak kennis met fragmenten uit de historie van de voormalige gemeente Diever en Wapserveen”. In dit album komen de diverse dorpskernen als hoofdstukken aan de orde, met als toevoeging de thema’s archeologie, Berkenheuvel en oorlog.

Dorpen in beide boeken

In beide boeken is plaats ingeruimd voor de dorpen Wapse en Wapserveen aangezien de inwoners van deze dorpen hun boodschappen doen in de Plus zowel in Vledder als Diever. De Historische Vereniging Havelte e.o. heeft voor informatie van Wapserveen geleverd.

Nu de ombouw in beide supermarkten is afgerond,  is het moment aangebroken de actie  op te starten.  De officiële presentatie vindt plaats op 10 februari in Plaza in Vledder om 14.00 uur.  Vanaf  zondag 11 februari is het album en de stickers verkrijgbaar bij de Plus in Diever en Vledder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen