Junior Wampex blijkt weer avontuurlijke uitdaging

Blije gezichten na de Junior Wampex.
Blije gezichten na de Junior Wampex.
Foto: Eigfen foto

Vledder – De Junior Wampex Vledder kende zaterdag een prachtige editie, zo kijkt de organisatie terug. Zaterdagavond gingen maar liefst 21 teams en in totaal 123 kinderen van start onder prachtige weersomstandigheden. 

De grote uitdaging tijdens de Wampex is om de routetechnieken goed toe te passen (in het donker) zodat de finish zo snel mogelijk wordt gevonden. Natuurlijk is er hulp beschikbaar als de deelnemers er even niet meer uitkomen. Aanwezige fietsers houden een oogje in het zeil en zetten afgedwaalde deelnemers weer terug op de route en helpen ze een handje in de goede richting. Onderweg waren er 6 leuke posten, onder andere met een stukje kanovaren, een spectaculaire tokkelbaan, boogschieten en natuurlijk mag de chocopost nooit ontbreken voor de nodige rustpauze.

Avontuurlijke uitdaging

De winnaars zijn dit jaar geworden “sc De Oliebollen” (A-route leeftijdscategorie 10 t/m 13 jaar, 10 km) met een tijdscore van 4 uur en 49 minuten. En “De Wandelende Sokken” (B-route leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar, 13 km) met een tijdscore van 4 uur en 31 minuten. 

‘Een wampex lopen is een leuke avontuurlijke uitdaging waar doorzettingsvermogen en teamwork echt onmisbaar is. Alle deelnemers mogen trots zijn op hun (team)prestatie’, vindt de organisatie, die in handen was van Scoutinggroep Van Swieten.

‘De organisatie wil eenieder die een bijdrage heeft geleverd, in welke vorm dan ook, aan dit evenement (nogmaals) heel hartelijk bedanken en wij hopen volgend jaar weer op u te mogen rekenen om deze prachtige tocht voor de jeugd te organiseren!’

“Wordt jij dit jaar 10 en lijkt het je ook leuk om volgend jaar mee te doen met de Junior Wampex Vledder? Je kan alvast een kijkje nemen op www.vanswietengroep.nl/juniorwampex/ voor meer informatie of volg ons op de facebook en instagram.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen