Welzijn MensenWerk heeft certificaat Sterk Sociaal Werk behaald

Certificaat voor Welzijn MensenWerk.
Certificaat voor Welzijn MensenWerk.
Foto: WMW

Diever/Meppel – Welzijn MensenWerk ontving vorige week het certificaat Sterk Sociaal Werk. Daarmee is onafhankelijk vastgesteld dat Welzijn MensenWerk staat voor kwaliteit en continu werkt aan de verbetering van de dienstverlening.

Het certificaat werd uitgereikt door Gerdien Rabbers, adjunct directeur van brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland. Zij onderstreepte het belang: “Welzijn MensenWerk is belangrijk voor de inwoners van Meppel en Westerveld. Die verdienen kwaliteit.”

Voor het certificaat worden organisaties niet alleen getoetst op hun procedures en processen, maar vooral op het gedrag en de houding van de professionals. Daarbij wordt allereerst de huidige stand van zaken onder de loep genomen. Maar in de tweede plaats wordt er gekeken naar de ontwikkeling van de organisatie. De gedachte daarachter is dat het mooi is dat je het nu goed doet, maar de kwaliteit vasthouden is nóg beter.

De audit wordt uitgevoerd door professionals uit het sociaal werk -van andere organisaties- , onder regie van een certificerende instantie. Die instantie zal uiteindelijk de bevindingen beoordelen en bij voldoende resultaat het keurmerk toekennen.

Meer en kritischer nadenken

Op die manier leiden de vragen tot reflectie met veel ruimte voor ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening. “En dat geldt voor iedereen,” bevestigt Van Dalen. “Dat gaat niet over een lijstje met verbeterpunten, maar over een voortdurend proces van kwaliteit waar we allemaal mee bezig zijn.” Gerdien Rabbers feliciteerde de medewerkers met het resultaat: “Jullie staan met kwaliteit voor de inwoners. Meppel en Westerveld mogen hun handjes dichtknijpen!”

Walraad van Dalen reageert tevreden: “Alles op orde hebben, kan alleen als je allemaal meedoet. Daarom wil ik dit resultaat vooral vieren als een teamprestatie: we zijn een sterk team.” Gerdien Rabbers bevestigde samen met Walraad van Dalen en de aanwezige medewerkers het certificaat aan de muur in De Plataan. Tegelijkertijd werd in de andere gebouwen waar Welzijn Mensenwerk werkt de certificering gepubliceerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen