Gemeente Westerveld komt weer met mantelzorgwaardering

Foto: Unsplash

Diever – De gemeente Westerveld bewondert de inzet van mantelzorgers voor hun naaste(n). Jaarlijks ontvangen ze daarom een mantelzorgwaardering. Mantelzorger zijn zij die (langdurig) zorgt voor een partner, familielid, vriend of kennis. Wie in de gemeente Westerveld woont of iemand helpt die hier woont, kan tot en met 16 april deze blijk van waardering aanvragen.

Er zijn twee mantelzorgwaarderingen. Eén voor mantelzorgers vanaf 25 jaar en één voor jonge mantelzorgers van 6 tot en met 24 jaar. Als jonge mantelzorger groei je bijvoorbeeld op met een zieke ouder, of een gehandicapt broertje of zusje. Hierdoor pas je je vaak aan. Je helpt bijvoorbeeld in het huishouden, of je draagt bij aan de verzorging van je familielid.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Mantelzorgers kunnen tot en met 16 april 2024 de mantelzorgwaardering aanvragen via mantelzorgwesterveld.nl via de knop ‘Mantelzorg aanvragen’. Aanvragen kan ook schriftelijk. De schriftelijke versie is telefonisch op te vragen via telefoonnummer 085-2731444 (kies optie 2).

Als blijk van waardering zijn er verschillende cadeaus geselecteerd waaruit kan worden gekozen. Deze zijn onderverdeeld in twee categorieën: ‘Verwen jezelf’ of ‘Even lekker weg’. Er zijn verschillende bedankjes waar uit kan worden gekozen. ‘Zoals een supermarktbon, bioscoopbon, een uitje naar een escaperoom of zwembad en nog veel meer. Kies zelf je cadeau uit en geniet van de waardering die je verdient!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen