Inloopbijeenkomst start werkzaamheden Ootmaanlanden

Uffelte – De inrichting van Ootmaanlanden en Koningsschut gaat veranderen. De eerste voorbereidende werkzaamheden in Ootmaanlanden zijn inmiddels gestart. Donderdag 28 maart is er een inloopbijeenkomst in Uffelte waar iedereen terecht kan met vragen over dit project.

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn er onder andere vertegenwoordigers van het waterschap, Natuurmonumenten en Prolander aanwezig om uitleg te geven over de herinrichting. Ook kan iedereen kennismaken met de aannemer.

Om klimaatverandering in de toekomst de baas te zijn, zorgt Prolander ervoor dat er in Ootmaanlanden en Koningsschut water opgeslagen kan worden. Hierdoor houdt Meppel droge voeten in natte tijden en blijft er genoeg water in het Holtingerveld in droge tijden. Daarnaast krijgt het gebied een natuurlijke inrichting. Er worden poelen gegraven voor de zeldzame kamsalamander en vistrappen aangelegd, zodat vissen de Oude Vaart weer kunnen bereiken. Ook wordt er rekening gehouden met recreatie en cultuurhistorie, door het aanleggen van wandelpaden en het terugbrengen van het Uffelter Boervaartje.

Praktische informatie

Datum: donderdag 28 maart
Tijd: vanaf 16.00 tot ongeveer 19.00
Locatie: Wegrestaurant Frederikhaven
Adres:  Rijksweg 4, Uffelte (ruime parkeergelegenheid)

Aanmelden voor de inloopbijeenkomst is niet nodig.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen