Duofietsseizoen in Westerveld gaat weer van start

Start duofietsseizoen.
Start duofietsseizoen.
Foto: Eigen foto

Vledder – In april gaat het duofietsseizoen in de gemeente Westerveld weer van start. Het bestuur van de stichting “Samen op de Duofiets” nodigt iedereen van harte uit om naar één van de Open Dagen te komen in Diever, Havelte of Vledder en nader kennis te maken met het Duofietsproject.

Op die dagen kan een proefrit op één van de duofietsen worden gemaakt en kunnen mensen zelf ervaren hoe leuk het is om op zo’n fiets te rijden. Aanmelden als deelnemer of vrijwilliger kan dan natuurlijk ook. De open dagen zijn in Vledder op zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur bij Bertus Kok, Oosteinde 12, in Diever op maandag 22 april van 10.00 tot 12.00 uur bij de JT Seinenhof, De Wijert 59 en in Havelte op vrijdag 26 april,    14.00-16.00 uur, locatie: De Veldkei, Veldkamp 77.

Beetje bewegen

Duofietsen is bestemd voor iedereen die niet meer alleen kan of durft te fietsen en toch graag nog eens naar buiten wil om een beetje te bewegen en te genieten van de prachtige bosrijke omgeving. Samen op weg met een duofiets wordt niet alleen door de deelnemers, maar ook door de vele vrijwilligers als een leuke recreatieve activiteit ervaren. De stichting beschikt over diverse gewone duofietsen en een rolstoelfiets zodat ook rolstoelgebruikers kunnen meefietsen. Alle fietsen hebben elektrische trapondersteuning. Als deelnemer bepaalt u zelf of u de hele rit of afwisselend stukjes mee trapt met de vrijwilliger of gewoon stil zit en geniet van de omgeving. De fietstochtjes zijn ± 15 tot 20 km lang en onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie. De deelnemers betalen een kleine bijdrage per keer (€ 3,-).

Tot half oktober

Het fietsseizoen loopt van 2e helft april tot 2e helft oktober. In Diever wordt er op maandag gefietst, in Havelte op vrijdag, in Vledder/Wilhelminaoord op dinsdag en donderdag (de dinsdagen zijn in principe gereserveerd voor bewoners van zorgcentrum De Menning in Wilhelminaoord en direct omwonenden).

“Samen op de Duofiets” is een stichting die volledig uit vrijwilligers bestaat en afhankelijk is van bijdragen van sponsoren en donateurs. Met die bijdragen worden de fietsen en aanhangwagen onderhouden en worden de kosten voor verzekeringen, stalling en transportkosten betaald. Ook worden op termijn oudere duofietsen vervangen door nieuwe exemplaren.

Voor slechts € 10,- per jaar kan iedereen lid worden van deze vriendenclub.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.samenopdeduofiets.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen