Een voorjaarsgevoel start met asperges in de regio Vledder

De drie ondernemers.
De drie ondernemers.
Foto: Marieke van Raalte

Vledder – Na de succesvolle Bokketocht in het najaar is het komende voorjaar tijd voor de aspergetocht. Drie restaurants – de Tippe in Vledder, Gasterij Frederiksoord en Grenzeloos Doldersum- slaan de handen ineen en hebben samen een heerlijk aspergemenu voorbereid. Een smakelijke opening van een nieuw horecaseizoen op zaterdag 20 april.

Terug van vakantie, heerlijk uitgerust, vol inspiratie en met tal van nieuwe ideeën. Een van die ideeën is de aspergetocht. ‘Met zoveel positieve reacties op de Bokketocht wilden we graag een nieuwe tocht organiseren,’ aldus Jeroen Kiewiet van de Tippe. ‘En hoe mooi is het dan als je dat kunt uitvoeren in samenwerking met collega-restaurants.’ Ook Marcel Vos van Gasterij Frederiksoord en Gerard Slot van Grenzeloos zijn enthousiast over het idee en haken gelijk aan. Het vervoer tussen de restaurants is al geregeld. Er is ruimte voor maximaal 55 gasten; één bus vol. De eerste kaarten zijn al verkocht! En als het mooie weer zo blijft, dan belooft dat heerlijke asperges.

Bijpassende wijnen

Het wordt een avondvullend programma. Een avond om volop te genieten van de heerlijke lekkernijen. Met z’n tweeën, met vrienden of met je gezin. ‘Opstappunt is de Tippe. Daar verzamelen we tussen 17.30 en 18.00 uur. Dan gaan we door naar Grenzeloos voor de eerste gang met gerechtjes. Daarna stappen we in de bus op weg naar de volgende gang met heerlijke aspergegerechtjes. Deze wordt geserveerd in Gasterij Frederiksoord.’ De aspergetocht wordt feestelijk afgesloten in de Tippe; naast gerechtjes is er live muziek. Alle gerechtjes worden geserveerd met bijpassende wijnen.

Aanmelden

De aspergetocht is op zaterdag 20 april. Vertrek om 18.00 uur met de bus vanaf de Tippe in Vledder. Aanmelden kan via www.caterent.nl/aspergetocht. Heb je allergieën, een glutenintolerantie of ben je vegetariër? Geef het door.

Op de foto (door Marieke van Raalte) van links naar rechts Marcel Vos (Gasterij Frederiksoord), Jeroen Kiewiet (de Tippe), Gerard Slot (Grenzeloos).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen