Wandelchallenge Meters met diabetes Dwingeloo en Diever

Wandelen rond Dwingeloo.
Wandelen rond Dwingeloo.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo/Diever – In Dwingeloo en Diever gaat een bijzonder initiatief van start: ‘Meters met Diabetes’, een programma voor mensen met diabetes type 2 dat door middel van wandelen de gezondheid en het welzijn wil bevorderen en te werken aan een gezondere levensstijl. Voldoende bewegen is belangrijk om o.a. diabetes type 2 uit de wereld te krijgen.

Voor belangstellenden zijn er gratis informatiebijeenkomsten, waarbij deelnemers meer te weten komen over de voordelen van wandelen voor hun gezondheid. De bijeenkomsten vinden plaats op 22 april om 19:00 in dorpshuis Hart van Diever en op woensdag 17 april om 19:30 uur bij huis van Drenthe in Dwingeloo.

Iedereen kan meewandelen

‘Meters met diabetes’ wordt gekoppeld aan de bestaande wandelgroepen bekend als Dwingeloopt & Dieverloopt. Iedereen kan dus meedoen (ook als u geen diabetes heeft). Wandelen helpt je stappen te zetten om je gezondheid te verbeteren en je fitter te voelen. Vanaf mei beginnen deze wandelgroepen vanuit Dwingeloo, Diever en Zorgvlied. De wandelgroepen zijn opgezet om samen te wandelen, praten en genieten in de natuur. Gedurende 20 weken wordt er gezamenlijk aan de verbetering van uw gezondheid gewerkt en kan er (optioneel) toe worden gewerkt naar deelname aan de Hunzeloop.

Brede ondersteuning

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen verschillende professionals, waaronder beweegcoaches vanuit SportDrenthe, praktijkondersteuners huisartsen, fysiotherapeuten, Univé Dwingeloo, wandelcoaches en vrijwilligers. Door deze diverse samenwerking wordt er een breed scala aan ondersteuning en begeleiding geboden aan deelnemers van alle niveaus.

Voor meer informatie en aanmelding: westerveldverbonden.nu/samenwandelen/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen