Expositie en korte lezing femicide in brasserie OER

Foto:

Havelte – Elke acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord, vaak door haar (ex-)partner en bijna altijd omdat ze besluit uit de relatie te stappen. Maar liefst 6 op de 10 slachtoffers van femicide is omgebracht door hun (ex)partner.

Van 23 april tot en met 12 mei is daarom de buitenexpositie FEMICIDE te zien bij Toegangspoort Holtingerveld (Havelte). Om de expositie extra onder de aandacht te brengen, is iedereen van harte uitgenodigd om op 25 april een lezing bij te wonen van Tessel ten Zweege, auteur van het boek ‘Femicide, tot de dood ons scheidt’. De bijeenkomst start om 17.00 uur en vindt plaats bij Brasserie Oer bij Toegangspoort Holtingerveld. Na een korte inleiding van wethouder Jacob Boonstra deelt Tessel ten Zweege haar kennis en ervaring over femicide. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

Twaalf slachtoffers

De reizende expositie FEMICIDE brengt de verhalen van twaalf slachtoffers die door hun (ex-)partner zijn omgebracht, verteld door de nabestaanden. De foto’s en openhartige verhalen maken de afschuwelijkheden van deze moorden voelbaar en tonen de levenslange impact hiervan op de nabestaanden.

Tijd: 17.00 uur – 18.00 uur in brasserie OER. Van Helomaweg 18 in Havelte.

Meer informatie over de buitenexpositie vindt u op www.stichtingopenmind.nl/femicide

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen