Westerveld komt met groot onderzoek naar parkeren

Gemeentehuis van Westerveld.
Gemeentehuis van Westerveld.
Foto: Google Streetview

Diever – De gemeente Westerveld vraagt via een vragenlijst de mening van inwoners, ondernemers en bezoekers over parkeren met de fiets en met de auto in de gemeente. Door de jaren heen is het straatbeeld in Westerveld op sommige plaatsen veranderd, bijvoorbeeld door huizenbouw of herinrichting van pleinen. De parkeerbehoefte en parkeerervaring kan daardoor veranderen.

Mensen verschillen ook in behoeftes daarin. De een pakt bijvoorbeeld sneller de fiets dan de ander om ergens heen te gaan. Het maakt ook uit of je in Westerveld woont of voor je werk of recreatie naar Westerveld komt. En met de toename van elektrische auto’s neemt de behoefte aan parkeerplaatsen met openbare laadpalen ook toe.

Goed bereikbaar houden

Om Westerveld aantrekkelijk en goed bereikbaar te houden, doet bureau Goudappel onderzoek naar hoe men het parkeren in de gemeente ervaart, wat er goed gaat en wat beter kan. Inwoners kunnen bijvoorbeeld overlast van anderen ervaren, zoals een geparkeerde auto die een uitrit blokkeert, of als iemand zelf geen geschikte parkeerplek voor auto of fiets kan vinden. Ook wie zelf geen overlast bij het parkeren van fiets of auto ervaart, en ook geen last ervaart van andere parkeerders, dan stelt de gemeente ook de mening en reacties van inwoners op prijs.

Vragenlijst

Om een realistisch beeld te krijgen met zowel positieve als negatieve ervaringen en alles daartussenin, zijn alle inwoners, ondernemers en hun werknemers, toeristen en andere bezoekers van Westerveld van harte uitgenodigd om de online vragenlijst over parkeren met de fiets en/of auto in Westerveld in te vullen via de website van de gemeente.

Online vragenlijst invullen

De vragenlijst is anoniem in te vullen.  Het invullen duurt circa 2 tot 8 minuten, afhankelijk van de antwoorden die iemand geeft. Door medewerking te verlenen, helpen inwoners de gemeente enorm om een beter beeld te krijgen van de huidige en gewenste situatie. Inwoners kunnen zowel voor het parkeren van de fiets als van de auto de vragen beantwoorden en de antwoorden nader toelichten. Schroom ook niet om mogelijke oplossingen voor parkeervraagstukken met de gemeente te delen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen