Video: Weer een zomer lang Brinklopen in Diever

Diever – De traditionele Brinklopen, ze worden al meer dan 40 jaar georganiseerd, gaan dit jaar op dinsdag 2 juli van start. De inschrijving was al vele  jaren in Het Dingspilhuus, maar toen die werd gesloten en afgebroken is die inschrijving nu in Stad en Esch Westeres 7 in Diever.

Hier is ook de kleed en douchegelegenheid en voldoende parkeergelegenheid, ook voor een hapje en drankje kun je daar terecht. Vanaf 18.00 uur is de inschrijving op tot 10 minuten voor de start, deze is op loopafstand op de Brink in het centrum van het dorp.

Er kan gekozen worden uit 4 afstanden, de 2½-5-7½-10 km. De te lopen ronde is 1250 meter op een beveiligd parkoers met verkeerregelaars en bij iedere doorkomst is er een drink en sponspost. De start is om 19.30 uur op de eerste ronde is er een voorfietser en achter de allerlaatste is er de bezumfietser waarna de posten worden opgeheven.

Marathonklokken

Bij doorkomst op de brink staan marathonklokken waarop je de gelopen tijd kunt aflezen en de tydjury noteert de startnummers en tijd op de finish. De uitslagen komen op de site www.dieversportief.nl op deze nieuwe site staan ook de verslagen en informatie over wat de Stichting Sport  Promotie Diever allemaal organiseert, de Wandel en fietsvierdaagse, drie marathons en de Brinklopen.

Het inschrijfgeld voor de Brinklopen is Jeugd € 2,50 en volwassenen € 5,00 organisatiekosten, wie een medaille wil kan deze bestellen voor € 4,00 bij de inschrijving. Iedereen krijgt een startnummer die voorop wordt gedragen tijden de loop, de finish is op de Brink met pionnen aangegeven. Er is na de finish eindverzorging op de Brink. Prijzen zijn er niet te winnen, wel worden de seizoen en parkoersrecords bij gehouden.

Honderdste Brinkloop

Bij doorkomst en voor de start doet de speaker mededelingen en moedigt de deelnemers aan. Deelnemers komen uit het hele land maar de meesten toch uit het Noorden. Piet Kerstholt uit Groningen hoopt zijn 100e Brinkloop te lopen en Frans Scheuneman uit Hoogezand zijn 200e Brinkloop te volbrengen. Jan Kooistra (SV Friesland) is al 40 jaar speaker of hij er dit jaar weer bij is hangt van zijn gezondheidstoestand af.  Er is een vervanger voor hem gevonden.

De video toont de zevende Brinkloop van 2014 van Toli Schanssema. https://www.youtube.com/@Ton73604?app=desktop

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen