Veiling vaatje haring levert een bedrag van 6510 euro op

V.l.n.r. Gerald Sibon, Andre Sok (Heluto), Sander Bos (Sjabbens) en Johan Klok (Klok).
V.l.n.r. Gerald Sibon, Andre Sok (Heluto), Sander Bos (Sjabbens) en Johan Klok (Klok).
Foto: Sander Huizinga – Breng Beeld

Diever – Tijdens de informele netwerk bijeenkomst, HaringParty Ondernemend Westerveld op woensdag 26 juni bij brasserie PUUR in Diever is door de drie installatie bedrijven uit Diever (Heluto, Dick Sjabbens en Klok) gezamenlijk het hoogste geboden tijdens de veiling van het vaatje haring.

Samen met de bedragen van andere ondernemers uit Westerveld liep de opbrengst op tot € 6510,-. Het goede doel dit jaar was het Foppe Fonds. Het fonds van Foppe de Haan (onder meer voormalig trainer van voetbalclub Heerenveen en jong Oranje). Omdat Foppe zelf jarig was, kwam Gerald Sibon (voormalig speler van onder andere Ajax, PSV en Heerenveen) een woordje doen over het fonds, dat kinderen met een handicap probeert te laten sporten. De haring in het vaatje is geschonken aan de de nieuwe burgemeester van Westerveld, Jouke Spoelstra, die ook de opening verrichtte.

In zonnetje gezet

De presentatie van de middag/avond inclusief de veiling was in handen van Andries Ophof. Muziek en zang was er van de uit Westerveld afkomstige Jolien Damstra. Voorzitter Serge Bierhuizen werd in het zonnetje gezet omdat hij zijn zesde en tevens laatste haringparty organiseerde. Dit telkens met een ander team en elke editie in een andere ondernemersvereniging gebied binnen de gemeente Westerveld. Met fraai weer konden de meer dan 150 ondernemers en bestuurders uit de gemeente Westerveld het terras vullen en genieten van niet alleen de nieuwe haring maar diverse hapjes en een drankje.
Volgend jaar zal de organisatie van deze haringparty in handen liggen van Ondernemend Westerveld en de traditie wordt daarmee voortgezet.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen