Mozaïek(fiets)route in Frederiksoord gaat op herhaling

Ook dit jaar is er een Mozaïekroute.
Ook dit jaar is er een Mozaïekroute.
Foto: Eigen foto

Frederiksoord – Ook dit jaar houdt de organisatie van Corso Frederiksoord op de zondag een mozaïek(fiets)route, een uitgezette route langs verschillende mozaïekborden en 3D creaties die geprikt zijn met dahlia’s. Daarnaast is er op de zondag vermaak voor jong en oud.

In 2020 werd er voor het eerst een mozaïek(fiets)route georganiseerd, dit was een groot succes en daardoor werd er in 2021 een speciale mozaïekcommissie samengesteld. De commissie onderhoudt het contact met de mozaïekgroepen en organiseert de route. De commissie is op dit moment druk bezig met het werven van (nieuwe) groepen om mee te doen met het maken van een mozaïek, voor informatie of opgeven (tot 8 juli) kan worden gemaild naar [email protected]

Drie categorieën

Vorig seizoen heeft de commissie bedacht met drie verschillende categorieën te gaan werken: mozaïekborden, 3D mozaïeken en kindermozaïek tot en met 12 jaar. Op zaterdag tijdens het corsoweekend zal de jury, die is aangesteld voor de mozaïeken, langs alle werken gaan en deze beoordelen. Op zondag aan het eind van de dag is de prijsuitreiking in de tent. De uitreiking is niet alleen voor de mozaïeken, maar ook de junior- en corsogroepen zullen dan hun prijs in ontvangst nemen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig zijn.

Het thema van het corso is dit jaar “Dromen”. De mozaïeken zullen een onderwerp voor hun bord of 3D creatie binnen dit thema kiezen. De corsowagens die op de zaterdag hun ronde in de middag en de avond doen hebben allemaal al hun onderwerp uitgekozen en zijn al druk bezig met het opbouwen van hun wagen. Op zondag zullen alle wagens opgesteld staan op de Tuinen van Frederiksoord en kan het publiek de wagens van dichtbij bewonderen.

Gevuld programma op zondag

Er is nog meer te beleven op de zondag naast de mozaïek(fiets)route tijdens het corsoweekend. Het gehele weekend zal op het corsoterrein, wat naast museum de Proefkolonie ligt, een kleine kermis aanwezig zijn en zijn er verschillende foodtrucks waar bezoekers terecht kunnen voor een lekkere hap. De organisatie van het Flodderfeest zorgt voor een gezellig feest op de zaterdagavond en op zondag kan iedereen elkaar ontmoeten in de tent onder genot van een drankje. Aan het einde van de middag wordt de prijsuitreiking bekend gemaakt.

Op de Tuinen, die via het corsoterrein te bereiken is, zijn de wagens te zien en wordt er gezorgd voor (cultureel) vermaak. Er is een samenwerking aangegaan met CultuurKlik om de zondag ook cultureel in te vullen. De ontwikkelingen daarvoor zijn in volle gang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen