IVN is weer 25 natuurgidsen rijker

Weer een hoop nieuwe IVN-gidsen.
Weer een hoop nieuwe IVN-gidsen.
Foto: IVN

Wilhelminaoord – Met de diplomering op 22 juni is de Gidsenopleiding afgelopen en is de IVN weer 25 natuurgidsen rijker. IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, biedt een gevarieerd aanbod cursussen, excursies en activiteiten voor zowel scholen, kinderen als volwassenen.

De natuurexcursies en cursussen die gegeven worden zijn voor beginners en gevorderde natuurontdekkers interessant. Op de website www.ivn.nl zijn alle mogelijkheden te ontdekken. De samenwerking tussen IVN Westerveld en Noordwest-Overijssel leverde zeven ervaren docenten op om deze opleiding vorm te geven. Het was een intensieve periode van anderhalf jaar met een prachtig vol programma waar de cursisten veel leerden over planten, vogels en insecten.

Leerzaam en soms spannend

Tevens kwamen onderwerpen als ecologie, cultuurhistorie en landschapslezen aan bod. Alle cursisten volgden door het jaar heen een eigen terrein, het adoptieterrein, waar ze uitgebreid verslag van deden en voor de groep een excursie voor hielden. Ook gaven ze drie keer een presentatie voor de hele groep. Leerzaam en soms ook spannend.

De afsluiting en diplomering vond plaats in Wilhelminaoord bij het Buitencentrum School in het bos. Een prachtige plek waar kinderen uit Den Haag al sinds 50 jaar een weekje doorbrengen om meer van de natuur te weten te komen. Op deze unieke locatie mochten deze 25 doorzetters hun diploma in ontvangst nemen en gaan ze als vrijwilliger aan de slag om nog vele mooie excursies te kunnen geven in de prachtige natuur die Overijssel en Drenthe rijk is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen