Recordaantal regionale artiesten op Bevrijdingsfestival Drenthe

Attix.
Attix.
Foto:

Assen – De podia van het Bevrijdingsfestival Drenthe laten op 5 mei een recordaantal regionale artiesten zien. Maar liefst 45 bands, singer-songwriters en dj’s zijn te vinden op één van de Talent- en Dancestages. Het festival is daarmee de grootste springplank voor jong muziektalent.

Op het Bevrijdingsfestival Drenthe zien we dit jaar landelijke artiesten als Jett Rebel, Dotan, Merol en Son Mieux. Maar ook Danytha, Dylamic, Traversus, Anique, Mavcase en Marieke Schenk zijn aan de Baggelhuizerplas te vinden. Een flink aantal van de regiotalenten is te bewonderen op de Talent Stage (circustent) en op het Welcome to the Playground podium.

Popadviseur Jan Stam van Stichting Kunst & Cultuur zegt zeer verheugd te zijn dat er op 5 mei zoveel Drents talent wordt samengebracht op één festival. Het Bevrijdingsfestival biedt volgens hem lokaal en regionaal talent een geweldige kans om zich te presenteren aan een breed publiek. Zijn organisatie zet zich hier al jaren voor in en is verantwoordelijk voor de artiesten op twee podia.

In de herkansing

Enkele acts, zoals dj RemQ, urban artieste Danytha en singer-songwriter Anique (uit de stal van Ilse deLange) stonden vorig jaar al geprogrammeerd op het Bevrijdingsfestival. Echter viel hun optreden toen letterlijk door een stortbui in het water. Dit jaar mogen ze zich revancheren.

Het Bevrijdingsfestival Drenthe is nadrukkelijk meer dan een popfestival. Naast de muzikale optredens biedt het festival ook een inhoudelijk programma en zijn er tal van activiteiten voor kinderen. Het festival vindt plaats aan de Baggelhuizerplas. Het terrein is om 11.00 uur geopend. De eerste regionale act, Danytha, start om 11.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen