Hoogste punt van Afvalkathedraal in Koekangerveld gevierd

Dansers voor het eerst actief in de afvalkathedraal.
Dansers voor het eerst actief in de afvalkathedraal.
Foto:

Koekangerveld – Het hoogste punt van de Afvalkathedraal in het weiland van boer Bert Jansen in Koekangerveld was eigenlijk vorige week al bereikt, maar donderdagmorgen werd er met alle partners van Wiede Wold feestelijk bij stilgestaan. De vlag ging de lucht in.

Het was vooral een symbolische bijeenkomst met alle partners rond Atropos en de afvalkathedraal. Die constateerden dat het nu allemaal wel heel dichtbij komt. De vlag werd in één van de twee torens van de circulaire kathedraal in top gehesen door twee inwoners van Koekangerveld: opperbouwmeester Rob Wolswinkel en Maaike Nijdam van het naaiatelier. Vanaf de wat wiebelige toren hadden zij een prachtig uitzicht over de wijde omgeving, wat de pracht van de gekozen locatie nog maar eens onderstreepte. Er werden ook de eerste danspasjes gezet door acteurs, dat deden ze op de harde betonvloer.

‘Atropos is een hoopvolle en moedige ode aan de kracht en het talent van onze kinderen om de toekomst naar hun hand te zetten. We voorzien daarom de Afvalkathedraal van banieren waarop je de (toekomst)dromen van Woldenaren kunt zie’, aldus de Peergroup. Projectleider Sofie Ijzerman zal de komende tijd door middel van workshops zinnen en woorden verzamelen die deze dromen verbeelden. Deze worden daarna op de banners geschilderd. Wie het leuk vindt om te schilderen en mee te werken aan de Afvalkathedraal, kan zich melden voor één of meerdere schilderdagen in de oude bibliotheek in Zuidwolde. Die zijn op 16, 17, 18 en 19 april in de oude bibliotheek in Zuidwolde.

Eigen portret in de wei

Tijdens het culturele jaar Wiede Wold gaan acht designers aan de slag om samen met inwoners van gemeente De Wolden het thema ‘De toekomst van ons platteland’ te verkennen. Antoine Peters is één van de deelnemende ontwerpers. In samenwerking met de inwoners van gemeente De Wolden maakt Peters het project ‘Kop in de wind’. Het project toont vijftig menshoge zelfportretten van Woldenaren. Iedereen kan deelnemen! Er worden workshops gehouden, maar zelfportretten mogen ook thuis gemaakt en ingestuurd worden.

Met ‘Kop in de wind’ wil Peters de menselijke maat en empathie. in de gemeenschap terugbrengen. Het project is straks te ervaren in het weiland naast Café Boschzicht.

Portrettengalerij Antoine Peters.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen