Schapen-echtpaar Mos uit Ruinen zestig jaar getrouwd

Jan en Hennie Mos met locoburgemeester Gerrie Hempen.
Jan en Hennie Mos met locoburgemeester Gerrie Hempen.
Foto:

Ruinen – Twee bekende inwoners uit Ruinen vierden woensdag feest: Jan en Hennie Mos waren exact zestig jaar getrouwd en vierden dat op bescheiden wijze. Verhalen genoeg trouwens, want als voormalig herder van de schaapskudde in Ruinen heeft Jan voldoende meegemaakt, waar Hennie al die jaren het ‘bezoekerscentrum aan huis’ bestierde.

Hennie werd geboren in De Stapel en woonde als kind lang in de Pieperij, Jan Mos is een echte Runer. Ze leerden elkaar kennen tijdens een dansavond in café Schrotenboer in Zuidwolde, waar nu het Chinees restaurant is gevestigd. Ze woonden lang aan de Westerstraat waar nu de bloemenwinkel zit, vertrokken vervolgens naar de bekende scheperswoning op de Benderse bij de schaapskooi en beleefden daar tot 2000 machtig mooie tijden.

De vader van Jan, Pouwel Mos, was ook al schaapherder en na Jan kreeg Paul Mos, zoon van Jan’s broer Bertus Mos, de verantwoordelijkheid over de schaapskudde van stichting Het Drentse Heideschaap.  Jan kent het gebied uiteraard op zijn duimpje en houdt de kudde met een scheef oog nog steeds in de gaten.

Jan en Hennie hebben drie kinderen en vier kleinkinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen