Duurzaam Berghuizen richt zich ook op de regio

Foto:

Berghuizen – In Berghuizen is werkgroep samengesteld die zich tot doel heeft gesteld de inwoners bij te staan in het vergaren van kennis op het gebied van het verduurzamen van de woning. ‘Als eerste hebben we, middels persoonlijke gesprekken, geïnventariseerd  bij de bewoners wat men reeds had gedaan en aan welke duurzame kennis men nog  behoefte had’, laat de werkgroep weten.

Het ‘Duurzaamberghuizen.blog’ geeft informatie die is opgedaan van beursbezoeken en diverse interessante artikelen. Een eerste lezing werd verzorgd door een bewoner van Berghuizen die onlangs zijn huis gasvrij had gemaakt en zijn persoonlijke ervaringen met dorpsgenoten heeft gedeeld.

Duurzaam wonen

Op 26 juni houdt de werkgroep Duurzaam Berghuizen een themasessie in het dorpshuis De Barg’n met het thema ‘Comfortabel, duurzaam wonen tegen acceptabele kosten. ‘Gevoed door de snelle politieke, markt en technische ontwikkelingen op het gebied van energievoorziening organiseren wij deze themasessie, waarbij gerenommeerde sprekers hun visie geven omtrent de energietransitie en energiemarkt in de komende vijf jaar en daarna. Zo willen wij meer duidelijkheid geven aan een ieder die (vervolg) duurzaamheidsacties wil nemen.’

Wetenschappelijke kant

TNO doet dit vanuit de wetenschappelijke kant, Pure Energie zal aangeven hoe zij als energieleverancier de markt zullen gaan benaderen. SVn zal mogelijke subsidieregelingen toelichten, zowel voor consumenten als ondernemers teneinde het verduurzamen ook financieel mogelijk te maken. Het doel is om de toehoorders kennis mee te geven omtrent waarin en wanneer men het beste kan investeren en tegelijkertijd de kosten kunnen beperken (rendement).

De werkgroep richt zich op belangstellenden uit de gemeenten Westerveld, De Wolden, Meppel, Staphorst en Steenwijkerland.

Info en aanmelden: https://duurzaamberghuizen.blog/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen