Theaterkuil De Falieberg en Tonckensdierenpark organiseren festival

In 2017 vond ook een theaterfestival plaats in Zuidwolde.
In 2017 vond ook een theaterfestival plaats in Zuidwolde.
Foto:

Zuidwolde – Stichting Theaterkuil Falieberg organiseert samen met Stichting Tonckensdierenpark het Falieberg Festival ‘Stikkels & Prikkels’. Zondag 7 juli wordt een dag vol theater, muziek, cabaret en workshops in het Faliebergbos in Zuidwolde. Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is bedoeld voor jong tot oud.

Tien verschillende artiesten zullen te zien zijn op vier verschillende podia in het bos. Ook op de wandelroutes tussen de podia zijn acts te vinden. Daarnaast worden op een aantal plekken kunst- en natuur-workshops gehouden.

Voorzitter van de Theaterkuil, Marjan Steenbergen, is blij met de samenwerking met het Tonckensdierenpark: ‘’We hebben allebei het Faliebergbos als thuisbasis. Bij de eerste editie van het festival in 2017 hebben we gemerkt dat de sfeer, kleinschalig en ongedwongen, en midden in de natuur, veel mensen aanspreekt. Dat we er samen voor een nog breder publiek zijn, is hartstikke mooi. Zelf hopen we door het aanbod meer jongeren en ook mensen met een niet-Nederlandse afkomst uit te nodigen.’’

Streekprogramma

Het Tonckensdierenpark heeft vanuit het streekprogramma van Wiede Wold een specifiek programma gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd bedacht. Johan Sterken, voorzitter van Stichting Tonckensdierenpark: ‘’Educatie, natuur en cultuur komen samen. Met onder andere een muzikale vertelvoorstelling en workshops om iets te maken van afval en materialen uit het bos, gaan we kinderen en hun families een hele mooie dag bezorgen. 7 juli vast noteren dus.’’

Vrijwilligers

De organisatie bestaat uit vrijwilligers, maar op de dag zelf zijn extra veel handen nodig. Onder andere bij de ontvangst van het publiek, begeleiding van artiesten en bij het opbouwen en afbreken. Iedereen die zin heeft om op 7 juli mee te helpen, kan zich aanmelden via e-mail [email protected].

Het Falieberg Festival is gratis te bezoeken. Meer informatie over het programma en de artiesten volgt op de website www.theaterkuilfalieberg.nl en is te vinden op de Facebook- en Instagrampagina van de Theaterkuil en de Facebookpagina van Tonckensdierenpark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen