Roelof en Henny Batterink zijn 60 jaar getrouwd

Roelof en Henny Batterink met de burgemeester.
Roelof en Henny Batterink met de burgemeester.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Alteveer – Verhalen in overvloed bij Roelof en Henny Batterink in Alteveer. Woensdag mei vierden ze hun zestigjarig huwelijksjubileum. Ze genieten van het leven, al voelt met name Roelof de gevolgen van een verkeersongeluk bij Pesse in 1961 nog dagelijks.

„We zijn er tenminste nog”, zegt Roelof. Ze zitten samen in de bank als burgemeester Inge Nieuwenhuizen op bezoek komt en laten een deel van hun leven de revue passeren. Er wordt gelachen, maar als het ongeluk ter sprake komt, is er zoveel jaar na dato nog steeds emotie. In 1961 reden Roelofs en Henny twee jaar na hun verloving bij Kraloo, toen een automobilist de bocht niet goed nam en bovenop de brommer knalde. Roelof brak beide benen, Henny zag het zwart voor de ogen, maar kwam er verder redelijk af. De tas die achterop de brommer zat, was flink ver weggevlogen. Het werk op de boerderij werd er zo niet makkelijker op, maar ze redden het tot 2000 en verkochten de zaak om voor aan de weg Alteveer te gaan wonen, compleet omringd door groen.

Niet met boer trouwen

Roelof uit Alteveer en Henny uit Wapse kwamen in 1959 naast elkaar te zitten bij een bijeenkomst van de kerk in Assen. Ze kenden elkaar niet, maar dat veranderde snel. „Er was direct vertrouwen en een klik”, glundert Henny. „Liefde op het eerste gezicht, zo kun je het wel noemen. Maar vroeger werd vaak gezegd dat je als meisje niet met een boer moest trouwen. Dan ben je alle dagen bezig”, lacht Roelof. „Maar wij hadden dezelfde hobby’s en schelen maar zes weken”, vult Henny aan. Ze zijn allebei 82 jaar en zijn gek van dieren.

De boerderij telde zestig koeien en er was veertig hectare land te onderhouden. „Wij waren in 1971 de eerste in de wijde omgeving met een ligboxenstal, mijn vader kon heel goed timmeren en heeft er hard aan gewerkt. Dat scheelde ook een hoop geld”, benadrukt Roelof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen