Odensehuis opent binnenkort in De Veldkei in Havelte

De Veldkei.
De Veldkei.
Foto: Google Streetview

De stichting Odensehuis Meppel/Westerveld opent binnenkort in Havelte een vrij inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Dit odensehuis komt in dorpshuis De Veldkei.

Een odensehuis is een vrij inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun directe naasten. Het aantal mensen met dementie zal de komende 15 jaar verdubbelen. Dementie manifesteert zich op een steeds jongere leeftijd, aldus Alzheimer Nederland. Momenteel woont ongeveer 75 procent van de mensen met dementie nog thuis. Zij worden verzorgd door hun naaste familieleden, mantelzorgers. Wanneer een mantelzorger de ondersteuning niet meer aan kan, komt opname in een verpleegtehuis in beeld.

Dat wil de stichting Odensehuis Meppel/Westerveld zo lang mogelijk uitstellen, door middel van een odensehuis. Die biedt een plek voor en een stem aan mensen met een (beginnende) dementie, hun mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Een odensehuis draagt er aan bij dat mensen met dementie zo lang mogelijk, met ondersteuning van mantelzorgers, familie en/of vrienden zelfstandig kunnen functioneren en nog zo veel mogelijk, op een plezierige manier, deel kunnen blijven nemen aan de samenleving.

Vrijwilligers

De stichting is inmiddels begonnen met het werven van vrijwilligers en een coördinator. Aanmelden kan via www.odensehuismeppelwesterveld.nl of door een mail te sturen naar [email protected].

Ook in Meppel komt een odensehuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen