Inloopbijeenkomst over bouw van zes biobased woningen

Foto:

Diever – Actium gaat woningen bouwen op de Dingspilhuuslocatie in Diever. Daarvoor wordt een inloopbijeenkomst gehouden op dinsdag 19 maart van 16.00 tot 18.00 uur in Dorpshuis Hart van Diever.

Op de oude Dingspilhuuslocatie worden zes levensloopbestendige woningen gebouwd. Dat betekent dat de woningen een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. De woningen hebben geen eigen tuin.

De woningen worden biobased gebouwd Dat is een hele duurzame manier, met materialen die de natuur niet beschadigen. Start van de voorbereidingen van de bouw is in april. De woningen zijn eind 2024 klaar om bewoond te worden.

Actium verhuurt de woningen aan mensen die 55 jaar of ouder zijn. Inwoners van Diever die in een eengezinswoning van Actium wonen en die 70 jaar of ouder zijn, krijgen voorrang. ‘Zo hopen we doorstroming te verbeteren. Tijdens de inloopbijeenkomst vertellen we over de nieuwbouwplannen’, aldus Actium.

Ter plekke zijn een situatietekening en plattegrond van de woningen te bekijken en er is informatie over de manier van bouwen en verhuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen