Roestvrij theater introduceert nieuwe theatertrainingen

Nederland - Drenthe -Hooghalen - 05-05-2023

Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Theatervoorstelling Sjiwwe voorSobidor
door Roestvrij Theater.
Avondvoorstelling.

Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork 
/ Sake Elzinga
Nederland - Drenthe -Hooghalen - 05-05-2023 Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Theatervoorstelling Sjiwwe voorSobidor door Roestvrij Theater. Avondvoorstelling. Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork / Sake Elzinga
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – Roestvrij theater groeit. Niet alleen in het maken van voorstellingen met jongeren, maar ook in de kweekvijver voor jongeren die nog niet in een voorstelling spelen. Het ontdekken en het trainen van talenten is de basis voor het spelen van voorstellingen. En om alle kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen de mogelijkheid te bieden om het acteren onder de knie te krijgen bieden ze meer workshops aan.

In de Roestvrij thuisbasis in Dwingeloo wordt al training gegeven op de zaterdagochtend aan kleuters van 4 t/m 7 en kinderen van 8 t/m 11 jaar. Daar worden nu trainingen aan toegevoegd voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar oud. Onder leiding van Natasja Looman-van Beem uit Darp gaan jongeren op de maandagavond aan de slag. Door middel van improvisatie, beweging, muziek, tekst, schrijven en zelf theater maken, zullen deelnemers samen theatrale momenten creëren en verkennen. Het mooiste vindt Natajs de vrijheid van het spelplezier op de vloer en de kracht van de groep; “Jongeren mogen bij mij helemaal zichzelf zijn. Ze mogen weer klooien en ontdekken. Door te spelen en dat samen te delen, inspieren ze elkaar, leren ze van elkaar en komen ze nog meer in hun kracht te staan. Als speler maar ook als mens. Ik vind dat nog steeds magisch dat theater dat kan doen.”

Uitbreiding in Meppel

Niet alleen in de kas in Dwingeloo worden trainingen gegeven. In samenwerking met Blink kunstcollectief worden er ook theatertrainingen aangeboden in de Plataan in Meppel. Er starten twee groepen op de donderdagavond. Een jongerengroep tussen de 16 t/m 21 jaar en een volwassenen groep. Onderleiding van Wout Nooitgedagt gaan beide groepen theater maken vanuit fotografie. Voor al het nieuwe aanbod worden gratis proeftrainingen aangeboden om te ontdekken of de training bij je past. Vervolgens startten alle nieuwe trainingen in april.

Voorstelling

Naast het nieuwe trainingsaanbod start Roestvrij theater ook met de selectie en repetities voor de nieuwe voorstelling die wordt gemaakt in samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Theater Na de Dam. Vorig jaar speelden ze de met vijf sterren bekroonde voorstelling Sjiwwe voor Sobibor, 30 keer in o.a. Westerbork, Amsterdam en Vught. Voor de nieuwe voorstelling worden enthousiaste jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud gezocht. Deze voorstelling, georganiseerd onder de noemer Theater Na de Dam, verkent nieuwe manieren van herdenken door verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven te brengen. Deelnemers worden nauw betrokken bij het creatieproces en zullen onder andere het voormalig kamp Westerbork bezoeken voor inspiratie.

‘Heb jij, je kind of je kleinkind altijd al tussen de schuifdeuren optredens gegeven? En wordt het nu echt tijd om dat talent verder te ontdekken. Meld je dan aan voor de proeftrainingen of de repetities.’ Voor meer informatie en aanmeldingen, neem een kijkje op www.roestvrijtheater.nl of mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen