Tennispark van HTC is nu drempelloos en vernieuwd

Julia van der Spek en wethouder Henk Doeven knippen het lint door waarmee ze het drempelloze vernieuwde tenniscomplex van HTC symbolisch openen.
Julia van der Spek en wethouder Henk Doeven knippen het lint door waarmee ze het drempelloze vernieuwde tenniscomplex van HTC symbolisch openen.
Foto: HTC

Havelte – Met het doorknippen van een lint openden wethouder Henk Doeven en het jongste lid Julia van der Spek afgelopen zaterdag symbolisch het vernieuwde complex van de Havelter Tennisclub HTC. Het lint was bewust geplaatst bij de ingang van het tennispark.

Daarmee wilde het bestuur van de vereniging benadrukken, dat het tennispark nu via onder meer het aanpakken van het straatwerk drempelloos, dus voor iedereen toegankelijk, is gemaakt. Ook voor hen die moeilijk ter been zijn of van een rolstoel of rollator gebruikmaken.

Maar dat was niet de enige reden waarom het zaterdag tijd was voor een feestje. Op het complex kunnen de tennissers nu gebruik maken van een vernieuwde en verlichte vijfde baan. Terwijl er ook een gloednieuwe dynamictennisbaan is aangelegd, met name geschikt voor wat oudere sporters. Een onderdeel van het complex, dat een dag eerder ook al door RTV Drenthe-verslaggever Robbert Oosting in het radioprogramma ‘Goedemorgen Drenthe’ werd aangeprezen via zijn uitspraak ‘Het is ’n knap baantje geworden’.

Plek voor iedereen

In haar toespraak tot de vele tientallen belangstellenden benadrukte voorzitter Irma Zandt dat de Havelter Tennisclub een plek voor iedereen wenst te zijn. Voor jong en oud, voor recreanten en mensen met meer ambities. Op een park met clubhuis dat toekomstbestendig, duurzaam, toegankelijk en gezellig is. ,,Dat willen zeker meer verenigingen. Maar wat ons wellicht van hen onderscheidt en HTC al jaren uniek en bijzonder maakt, komt door het LWDONEA-gen: het ‘Laten-We-Dit-Ook-Nog-Even-Aanpakken-gen.”

Wethouder Doeven was in zijn speech kort van stof. ‘U denkt vast ‘Man, man we willen beginnen’. Dan is het mooi dat alles wat ik wilde zeggen, de voorzitter al heeft verwoord.’ Hij voegde er wel aan toe, dat de gemeente en HTC in de afgelopen periode een heel mooie samenwerking hebben gehad. “En we zijn blij dat de club zo inclusief bezig is. Laten we dan ook snel met tennissen beginnen.”

Vervolgens spoedde het gezelschap zich naar de dynamictennisbaan, trok de wethouder zijn gymschoenen aan en sloeg hij het baantje -kleiner dan een gewoon tennisveld- officieel in. Met aan zijn zijde Anneke Jonkers, die al 71 jaar bij HTC tennist, terwijl aan de andere kant van het net voorzitter Irma Zandt en jonkie Julia van der Spek hun eerste stappen op het dynamictennisveld zetten.

Vervolgens lieten spelers uit de vaderlandse top-10 van deze tak, een soort combinatie van tafeltennis en tennis, zien dat dit spel inderdaad op zeer dynamische wijze kan worden beoefend.

 

 

Anneke Jonkers en Henk Doeven slaan het dynamictennisveld van de Havelter Tennisclub HTC officieel open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen