Oliebol4U bakt de beste oliebol van Drenthe

Nico (l) en Nieck Westenbrink.
Nico (l) en Nieck Westenbrink.
Foto:

Ruinerwold/Meppel – De oliebollen van Oliebol4U uit Ruinerwold zijn door oliebollentestonline verkozen tot de beste van de provincie Drenthe. Met het cijfer 8,5 nestelden Nico en zoon Nieck Westenbrink zich ook op een gedeelde achtste plaats in het landelijke klassement.

Oliebol4U werd voor het eerst bezocht door één van de veertien vrijwillige controleurs van Oliebollentestonline.nl. De inspecteur kwam op een dag dat Ginette aan de Larijweg in de verkoop stond. „De man vertelde dat hij de oliebollen ging keuren. Mooi zei Ginette, neem dan ook maar direct wat naturel oliebollen mee”, lacht Nico.

Oliebollentestonline.nl bestaat uit een groep van 14 vrijwilligers en twee experts die op zoek zijn naar de beste oliebollen in Nederland. Bakkers kunnen zich zelf aanmelden, maar dat kan ook door klanten worden gedaan. „Die test is ons overkomen, want wij melden ons nooit zelf aan voor een test. Dat moet dan door een klant zijn gebeurd, of ze zijn ons zelf op het spoor gekomen”, vertelt Nico.

Spelbrink Assen

Oliebol4U blijft twee kramen van de bekende firma Spelbrink uit Assen voor. Die aan het Koopmansplein in Assen krijgt een 7,5 (‘een bekendheid in Assen waar je nooit wordt teleurgesteld’) en de kraam aan de Nobellaan, de winnaar van vorig jaar, werd ook met dat cijfer beloond (‘niet de mooiste bolletjes, maar wel één van de lekkerste’). De vierde plaats is voor Brenda’s Oliebollen op Blankenstein in Meppel met het cijfer 7 en als commentaar ‘oefening baart kunst, de bollen krijgen steeds betere vormen. Het gaat de goede kant op met Brenda’.

Mooie waardering

Landelijk gezien eindigt Oliebol4U gedeeld negende. Oliebollenkraam J.P. van Reeken in Arnhem kreeg als enige een 10. Voor Nico en Nieck Westenbrink is dat niet zo belangrijk. „Wij hechten vooral waarde aan het oordeel van de klanten, hoewel dit natuurlijk een mooie waardering is”, zegt Nico. Klanten weten de kramen van oliebol4U goed te vinden, het is bijna altijd druk aan de Dokter Larijweg bij de eigen Perenhoeve, bij de Gamma en de wijk Oosterboer in Meppel.

Oliebol4U verkjoopt het hele jaar door oliebollen en die gaan ook het hele land door. Daarnaast zijn er specials, zoals appelbeignets (bladerdeeg met daarin een schijf appel met amandelspijs en kaneel), kaneelbollen, Berliner bollen en Berliner krakelingen en de nieuwe bolpouce. Nico glundert, want samen met Nieck haakt hij ook in op de roze rage. „Wij hebben een bol met een vulling van eigen banketbakkersroom en een roze dip. Of chocolade of caramel. Voor iedereen wel wat.”

Omdat het nu extra druk is met de drie oliebollenkramen, liggen de werkzaamheden rond de appartementen van De Perenhoeve aan de Dokter Larijweg even stil. Ze moeten het nu verdienen, want dankzij de oliebollen kunnen allerlei andere investeringen gedaan worden. ‘Het is hard werken, maar dat vinden we ook leuk hoor’, zegt Nico daarover.

Info: www.oliebol4u.nl en www.oliebollentestonline.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen