Zwemloop bij De Waterlelie in Zuidwolde is op 12 juni

Zwemloop in Zuidwolde.
Zwemloop in Zuidwolde.
Foto:

Zuidwolde – Bij zwembad De waterlelie in Zuidwolde is woensdagavond 12 juni weer een zwemloop. De voorbereiding is al in volle gang en atleten kunnen zich aanmelden.

Na het grote succes van vorig jaar is de start vanaf half zes met een Obstakel Zwemloop voor de kinderen (Kikkerchallenge). Na een start van de glijbaan moeten zij zwemmend diverse obstakels overwinnen. Daarna wordt er een ronde over het veld gelopen, waarbij verschillende spannende hindernissen getrotseerd moeten worden. Denk aan een apenhang, stormbaan en andere toffe obstakels. Niet alleen kinderen, ook enthousiaste G-lopers zijn meer dan welkom aan de start. Het is niet per se nodig om sportief te zijn, maar wel enthousiast en een zwemdiploma hebben.

Supersprintzwemloop

Na de kinderen is het tijd voor een (korte) supersprintzwemloop voor de jeugd of voor degene die dit gewoon een keer wil proberen. Bij deze korte afstand (200 meter zwemmen en 1,8 kilometer lopen) kan ook in duovorm deelgenomen worden. Om half acht start de hoofdafstand, waarbij eerst 500 meter gezwommen wordt en daarna 5,2 kilometer gelopen. Hier kan net als voorgaande jaren ook weer met zijn tweeën deelgenomen worden.

Alle activiteiten vinden plaats op of om het terrein van Zwembad de Waterlelie. Het wordt ook voor de supporters een gezellige avond, met een grote verloting, verkoop van hamburgers en pannenkoeken. De inschrijving via inschrijven.nl is ondertussen geopend. Meer informatie is te vinden op de website van zwembad de Waterlelie. Helpende handen zijn welkom, dus meld je nog even aan als vrijwilliger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen