Prinses Amalia bezoekt Darp voor kennismaking met Defensie

De Prinses van Oranje maakt in Darp kennis met de Koninklijke Landmacht.
De Prinses van Oranje maakt in Darp kennis met de Koninklijke Landmacht.
Foto: Ministerie van Defensie

Prinses Amalia heeft in Darp kennisgemaakt met Defensie. In Darp ontmoette ze 43 Gemechaniseerde Brigade, de zware infanteriebrigade van de Koninklijke Landmacht.

Ze reed daar mee in een Leopard 2A6-gevechtstank en ervoer zo hoe het is om te werken met deze zwaar gepantserde voertuigen. Ook ontmoette zij militairen van het Duits-Nederlandse 414 Tankbataljon. Deze Nederlandse militairen zitten bij het regiment met haar naam: het Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia.

Kennismaking met Defensie

Prinses Amalia heeft dit jaar de krijgsmacht beter leren kennen. Met haar 18e verjaardag bood Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim haar een eerste kennismaking aan. Zodoende bezocht zij op 3 verschillende momenten de luchtmacht, landmacht en de marine.

Het bezoek in Darp deed ze al in juni, maar is nu pas door Defensie bekendgemaakt. Ook was ze in april in Vliegbasis Volkel voor een trainingsvlucht van een F-16. In Den Helder maakte de prinses in augustus kennis met de marine, waar ze aan boord ging van een onderzeeboot.

Amalia reed een rit in een Leopard gevechtstank in Darp. Foto: Ministerie van Defensie
Ze was in Darp voor een ontmoeting met de landmacht. Foto: Ministerie van Defensie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen