CBS De Fontein in actie voor voedselbank Westerveld

Foto: Plus Kinderopvang

Op CBS De Fontein wordt het onderwijs thematisch aangeboden. De komende periode wordt er gewerkt rond het thema ‘Voeding’. Tijdens dit project zullen de kinderen ontdekken welk enorm aanbod aan voedsel we hebben. Meer dan genoeg voor iedereen. Wat vreemd om dan ook te moeten constateren dat er toch mensen in ons land zijn die niet voldoende geld hebben om voldoende eten en drinken te kunnen kopen. Een stukje bewustwording en dat willen we zeker niet uit de weg gaan.

Voedselbank Westerveld

Gelukkig is er dan de voedselbank waar men een beroep op kan doen.
Wij willen, als school, graag ons steentje bijdragen. In deze, voor velen, moeilijke tijden willen we hen een hart onder de riem steken.
Daarom is er contact gezocht met de voedselbank Westerveld en hebben we aangeboden om een inzamelactie te gaan houden; iets waar enthousiast op is gereageerd.

Inzamelactie

Op school komt een inzamelpunt waar de kinderen hun bijdrage neer kunnen zetten. Het gaat dan om verpakte en houdbare producten, zoals groenten uit blik of pot, pasta, rijst of aardappelpuree, koffie of thee, soep en sauzen, etc.
Met deze bijdrage aan de voedselbank Westerveld hopen we dat er nog meer mensen kunnen genieten van de feestdagen die voor de deur staan.

Wanneer mensen vanuit het dorp ook hun steentje willen bijdragen, is dat natuurlijk mogelijk. Tot en met vrijdag 11 december staat er tijdens werkdagen tot 14.30 uur een bak buiten bij de zij-ingang van CBS De Fontein. Mensen kunnen hier de producten in leggen. Zo kan er van deze actie nog een groter succes gemaakt worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen