Familie Simonides neemt Primera in Diever over

Doede Simonides bij de primera.
Doede Simonides bij de primera.
Foto: Marieke van Raalte

Diever – De Primera in Diever is overgegaan in andere handen. Vanaf 21 juni neemt de familie Simonides – eigenaar van de PLUS in Diever en Vledder – de winkel in de Hoofdstraat over. De drogisterij blijft in handen van de huidige eigenaresse. Het pand wordt binnen gesplitst door een muur en beide winkels behouden hun huidige ingang.

Voor klanten verandert er verder weinig: het assortiment blijft nagenoeg gelijk. Inwoners kunnen hier nog steeds terecht voor hun boeken, tijdschriften, dagbladen, cadeaukaarten, wenskaarten en tabak. Ook de pasfotoservice blijft. De nieuwe naam wordt Primera Simonides Diever.

Het winkelassortiment wordt verder uitgebreid met cadeau-artikelen, kantoorartikelen en een gedeelte voor speelgoed en spelletjes. Het PostNL-servicepunt dat nu in de PLUS supermarkt gevestigd is, wordt verplaatst naar de Primera-winkel. Bij de PLUS komt een DHL-Pakketautomaat (een gele muur met kluizen) waar klanten 24/7 hun pakketten kunnen ophalen en retourneren.

Divers winkelassortiment

Voor Doede Simonides was de overname geen moeilijk besluit. Toen hij hoorde dat er een nieuwe ondernemer werd gezocht voor de overname van de Primera in Diever was hij gelijk enthousiast. ‘Voor een dorp als Diever heeft de Primera een belangrijke functie. Met het diverse winkelassortiment bedienen we heel veel inwoners én toeristen. De winkel is een mooie aanvulling op de supermarkt,’ vertelt Doede. ‘Bovendien stopt de verkoop van tabak en vapes in supermarkten met ingang van 1 juli. In gemakswinkels als de Primera mag de verkoop nog wel. Met de overname van de Primera blijft de verkoop van tabakswaren beschikbaar voor inwoners in Diever en omgeving.

Feestelijke opening

Eind augustus, dus na het drukke zomerseizoen, sluit de winkel voor twee dagen de deuren. ‘Op 26 en 27 augustus gaan we dicht voor een verbouwing. Die twee dagen gebruiken we om de winkel aan te passen en te moderniseren.’ Na deze verbouwing komt de feestelijke opening!

Ook de personele bezetting is rond. De vast gezichten van de PLUS zullen werkzaam zijn in de winkel. ‘Maar we zijn nog op zoek naar een weekendhulp, iemand vanaf  18 jaar die beschikbaar is op de zaterdag en wellicht één of twee middagen door de week.’ De openingstijden worden iets aangepast: maandag van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen