Acties in Fairtrade week in Wereldwinkels van Diever en Havelte

15 okt , 7:41 Nieuws
diever fairtrade gemeente2
Diever/Havelte - De Fairtrade week is van 26 oktober tot en met 3 november. De week wordt traditiegetrouw gestart door de burgemeester die de Fairtradevlag hijst voor het gemeentehuis. Dat gebeurt op 24 oktober om 14.00 uur.
De werkgroep is blij dat de ‘nieuwe’ burgemeester Jouke Spoelstra deze traditie graag wil voortzetten. Er zijn  in de week ook weer verschillende acties in de Wereldwinkels in Havelte en Diever.  In Diever wordt  10% van de omzet in de Fairtrade week geschonken aan Nepal in verband met de overstromingen. (zie ook  https://ketaaketighar.org/nieuws ). Ook in de supermarkten zijn verschillende acties.

Een wereldmaaltijd

Fairtrade gemeenten organiseren net als vorig jaar een Wereldmaaltijd. In Westerveld zal dit zijn in het Landhotel  Diever op donderdag 31 oktober. Het diner wordt om 18.00 uur geopend worden door wethouder Jacob Boonstra. Aanmelden: Stuur een e-mail naar [email protected] om een plek te reserveren. Er is een speciale prijs: De Fairtrade werkgroep betaalt de helft van de kosten. Samen genieten van eerlijke en duurzame producten.
De werkgroep is samen met de wereldwinkel D-fair ook op 2 november te vinden op de Ondernemersbeurs op een speciaal ingericht Duurzaamheidsplein. Iedereen is van harte welkom.