Fietsersbond houdt in Vledder ontdekdag over driewielfietsen voor senioren

09 mei 2023, 11:14 Nieuws
foto wereldfietsdag 3 juni 2021
Doortrappen Drenthe
Wat kunnen senioren met een driewielfiets? De Fietsersbond beantwoordt die vraag op 10 mei van 14.00 tot 17.00 als ze een ontdekdag houden over driewielfietsen voor senioren.
Een driewielfiets is ideaal voor wie niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of het evenwicht niet zo goed meer is. Meer informatie is te verkrijgen tijdens de ontdekdag, die gehouden wordt in sporthal De Spronk. Iedereen mag gratis naar binnen.

Doortrappen

De ontdekdagen van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen.
Tijdens de ontdekdag van de Fietsersbond vertellen ervaren fietsdocenten over driewielers. De docenten zijn er ook om alle vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende driewielfietsen mee, zodat er proefritten onder begeleiding gemaakt kunnen worden. Er is geen aankoopverplichting.