Frederiksoord kijkt tevreden terug op Corsoweekend, volgend jaar is vrijheid het thema

19 sep , 9:20 Nieuws
fred corso2
Frederiksoord - Een geweldig mooi corsoweekend! Zo kijkt de organisatie terug op het afgelopen weekend. Druk, gezellig en beide dagen een heerlijk zonnetje: prima corsoweer dus voor jong en oud.
Het was vooral genieten van een lange optocht met een kindercorso, de feeënwagen, een drietal juniorwagens, diverse muziekkorpsen en natuurlijk de elf corsowagens. Langs de weg stonden mozaïekborden, gepimpte kisten met bloeiende dahlia’s en andere creaties als dromenvangers. Ook het verlichte avondcorso werd goed bezocht. Zaterdag trok het corso meer dan 5000 bezoekers. De wagenprijs ging naar corsogroep ‘De Mandenmakerij’, de toefenprijs en ereprijs gingen naar corsogroep ‘de Roomboot BV’, de verlichtingsprijs ging naar corsogroep ‘Vledderveen’, de figurantenprijs ging naar corsogroep ‘De Bauers’ en de publieksprijs ging naar corsogroep ‘VVV’. De eerste prijs voor de mooiste mozaïek ging naar Groencentrum Buitengewoon Havo in Wilhelminaoord.

Creatieve invulling

Het was een mooie en kleurrijke editie. De groepen hadden een creatieve invulling gegeven aan het thema ‘dromen’. Voor Marjolein Rink, voorzitter van het bloemencorso, was deze editie in ieder geval een droom die uitkwam. De kinderen van het kindercorso genoten van de aandacht. Prins Alwin en prinses Benthe van KC De Vuursteen in Wapserveen dansten en zwaaiden vrolijk vanaf de feeënwagen naar het publiek en genoten van hun rol. Ook de juniorgroepen waren in hun elan. De nieuwe juniorgroep ‘De dravende hoeven’ kreeg zowel de ereprijs als de publieksprijs. Zonder twijfel zien we deze drie juniorgroepen volgend jaar weer terug! Voor corsogroep Nortepé uit Noordwolde was deze 62e editie een primeur. Met Peter Pan als onderwerp reed deze kersverse groep met een mooie wagen mee.

Honderd mozaïeken

Ook de Mozaïekfietsroute op zondag was een groot succes, met onderweg allerlei activiteiten. Er was een continue stroom van fietsers door Frederiksoord en omgeving. Het was zonnig en lekker warm dus ook op de terrassen en bij de foodtrucks op het corsoterrein was het goed vertoeven. Nieuw dit jaar op de zondag was het Kunst en Cultuurfestival Westerveld. Van 11.00 tot 17.00 uur konden bezoekers genieten van kunst, optredens, workshops, demo’s en waren er diverse activiteiten voor kinderen.

De Nacht van Frederiksoord

Vrijdagmiddag en -avond, en voor sommige groepen tot de volgende ochtend, werden de corsowagens geprikt. KC De Vuursteen was er met kinderen, ouders en leerkrachten om de feeënwagen te prikken. Op donderdag werd op de basisscholen, erven, in schuren en in de straten druk geprikt aan de mozaïekborden.
In het tentfeest op zaterdagavond met onder andere muziek van Proost! en Frans Duijts was het een gezellige boel. De tent was afgeladen en iedereen genoot! Het feest ging tot in de late uurtjes door. Voor volgend jaar is het thema: Vrijheid.
fred corso
De winnende wagen van het corso in Frederiksoord.