Gratis RGM-trainingen voor het brein in Wilhelminaoord

11 okt , 9:26 Nieuws
wes rgm practicioner jeannette kostwinder foto cultuurklik 1
Wilhelminaoord – Inwoners van de gemeente Westerveld kunnen vanaf 5 november gratis meedoen aan RGM-trainingen. RGM staat voor de Ronnie Gardiner Methode, een hersentraining op muziek voor iedereen die gezond van geest ouder wil worden.
De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur bij RondoM in Wilhelminaoord. Aanmelden kan via [email protected] onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres en woonplaats. Het is mogelijk om een proefles mee te doen. Meer info over RGM is te vinden op www.rgmpraktijksteenwijk.nl.

Fitness voor het brein

‘RGM is echt fitness voor het brein’, vertelt practitioner Jeannette Kostwinder die de trainingen verzorgt. ‘Ook mensen met stress, burn-out of depressieve klachten, beginnende dementie, Parkinson en MS kunnen er baat bij hebben. De muziek en oefeningen vragen om concentratie en laten geen ruimte voor gedachten en gepieker. Hierdoor komen de hersenen in een andere stand. Met gekleurde symbolen, die uitnodigen tot bewegen, spreken en voelen, activeren we meerdere hersengebieden tegelijkertijd. Nieuwe verbindingen tussen de linker- en rechterhersenhelft worden aangemaakt en verstevigd. Ook trainen we de balans door oefeningen zowel staand als zittend uit te voeren.’
De training start met een ademhalingsoefening om de concentratie te verhogen. Tussendoor is er een koffie- en theepauze en ter afsluiting een korte meditatie om het brein weer tot rust te brengen. De RGM-trainingen in Wilhelminaoord zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Westerveld en worden georganiseerd door CultuurKlik.
(Op de foto Jeannette Kostwinder)