Honderdjarige muziekvereniging Advendo speelt The Story of Diever

18 sep , 8:29 Nieuws
diever advendo2
Diever - Muziekvereniging Advendo uit Diever bestaat op 1 oktober honderd jaar. Dat gaat de brassband groots vieren met een jubileumconcert op zaterdag 5 oktober in het Hart van Diever. De muzikanten hebben het hele vorige weekend eraan gespendeerd om goed voor de dag te komen. Het jubileumconcert heeft zelfs een landelijke primeur. Het werk ‘The Story of Diever’ zal voor het eerst door de muziekvereniging worden uitgevoerd.
‘The Story of Diever’ is in opdracht van Advendo geschreven door componist en arrangeur Peter Kleine Schaars. Het is een beeldend werk waarin alle voor Diever kenmerkende aspecten aan de orde komen. Denk daarbij aan het hunebed en de voorstellingen in het Shakespearetheater. Kleine Schaars heeft er een uitdagende compositie voor de brassband van gemaakt. Een compilatie van alle in de compositie voorkomende onderwerpen zullen op de achtergrond tijdens het spelen van dit werk op een groot scherm getoond worden.
Na de pauze is het feest! Het programma zal dan in het teken staan van feestelijke nummers en Nederlandse meezingers. Presentator Mark Stouwdam en zangeres Katiuscia Principato zullen hierbij hun medewerking verlenen. Het concert staat onder leiding van dirigent Angelica Braam. Na afloop zal DJ Rawry de afterparty verzorgen. Het belooft een waar spektakel te worden! De aanvang is 19.30 uur. Het adres van het Hart van Diever is Westeres 7. De entree is € 5 per persoon.