Hotels in Diever en Vledder gaan asielzoekers opvangen

27 mrt 2023, 9:34 Nieuws
brinkzicht
Google Streetview
Voormalig hotel Berkenheuvel in Diever en hotel Brinkzicht in Vledder vangen per 17 april tijdelijk asielzoekers op. Het COA opent op beide locaties een noodopvang.
In Vledder worden opnieuw asielzoekers opgevangen, zoals dit ook al van 25 januari tot 13 maart van dit jaar gebeurde. In Diever wordt de locatie door het COA ingericht voor de opvang van maximaal 50 alleenstaande minderjarige vreemdelingen.
Deze tijdelijke opvanglocaties zijn hard nodig volgens de gemente, omdat er door de sterke toename van asielaanvragen in Nederland nog steeds een groot tekort aan opvangplekken is. Het COA is daarom op zoek naar opvangplekken. In deze zoektocht is het COA tot overeenkomst gekomen met de locaties in Diever en Vledder voor de opvang van asielzoekers. De gemeente heeft goedkeuring verleend voor deze noodopvang.

Spoed

Burgemeester Rikus Jager: "Er zijn in Nederland nog steeds met spoed opvangplekken nodig voor asielzoekers. Wij willen en kunnen als gemeente onze ogen hier niet voor sluiten. We hebben allemaal nog wel de schrijnende situatie van vorig jaar in Ter Apel op ons netvlies staan. Dat willen we voorkomen. Daarom hebben wij aan COA en deze beide locaties onze goedkeuring verleend voor het realiseren van een noodopvang."

Informatie-avonden

De inwoners van Diever en Vledder zijn over de komst van de noodopvang geïnformeerd met een brief. Ook wordt er zowel in Diever als in Vledder een informatieavond georganiseerd. Hierbij zijn medewerkers van het COA en de gemeente Westerveld aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.
Op donderdagavond 30 maart 2023 houden het COA en de gemeente Westerveld van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond in het dorpshuis Hart van Diever aan de Westeres 7 te Diever. Op maandagavond 27 maart 2023 is er van 19.30 tot 20.30 uur een informatieavond in hotel Brinkzicht aan de Brink 14 te Vledder.