Provincie geeft 15.000 euro voor ontwikkeling van een kinderfietsavontuur in Frederiksoord

25 apr 2023, 17:01 Nieuws
kolonien
De provincie levert een bijdrage van in totaal 50.000 euro voor drie projecten in de Koloniën van Weldadigheid, die sinds 2021 de UNESCO Werelderfgoedstatus hebben. Een van de projecten is de ontwikkeling van een kinderfietsavontuur in Frederiksoord.
Vanuit en door Museum de Proefkolonie wordt een fietsroute door Frederiksoord en omgeving voor gezinnen gerealiseerd. Op zes locaties, bij ondernemers, kan naar een verhaal over het kolonieverleden worden geluisterd via een interactieve (kinetische) zuil. Er is aandacht voor het landschap, de vele monumenten en het buitengebied. De route kan vanaf de zomer van 2023 gefietst worden.
Het doel van de investering van de provincie is het beschermen en uitdragen van de unieke werelderfgoedwaarden van de gebieden door middel van recreatie en toerisme, ruimtelijke ontwikkeling en culturele activiteiten.
Andere projecten zijn het herstellen van de Joodse Begraafplaats in Veenhuizen (20.000 euro) en de opening en het activiteitenprogramma van het jubileum 200 jaar Veenhuizen (15.000 euro).