Bijzondere Harm Baas MTB-tocht vanuit Nijensleek

20 aug , 8:16 Sport
ruinen mtb
MTB Marathon.
Nijensleek - De Harm Baas-tocht voor mountainbikers staat komende zondag weer op het programma. Vanuit Nijensleek zijn routes van 35, 53 en 73  kilometer te fietsen.
De organisatie, dat is de FietsZe race & mtb club, heeft een gezellige start-finishlocatie ingericht op Camping de Moesberg te Nijensleek. ‘Wij staan bekend om een spectaculair parcours met ludieke opdrachten. Zoals het fietsen door een luchtballon, een hal vol vrachtwagens of over het terrein van een garagehouder. De tocht gaat door de prachtige bos- en heidegebieden van de Maatschappij van Weldadigheid en het Drents Friese Wold en is voor iedere deelnemer geschikt’, meldt de organisatie enthousiast.
Onderweg goed verzorgd Ook dit jaar pakt de organisatie weer groots uit en de tocht is onderweg goed verzorgd. Na de finish staan er lekkere gekoelde dranken en een broodje beenham op de deelnemers te wachten. Bovendien wordt de Formule 1 uitgezonden op groot scherm en is er livemuziek.
Start tussen 9.00 en 10.00 uur, Hoofdweg 14 in Nijensleek. Er zijn 64 hoogtemeters. De online inschrijving is geopend tot en met 24 augustus 2024.
De route is aangegeven met pijlen: je volgt de pijlen die de organisatie aan hekken, bomen en lantaarnpalen heeft opgehangen. Hierdoor kun je volop van de omgeving genieten.