ASTRON lanceert proeftuin voor ondernemers

Foto: ASTRON

ASTRON, gevestigd in Dwingeloo, lanceert een ‘Wireless Data Lab’. Dat is een proeftuin waar ASTRON haar kennis en faciliteiten op het gebied van draadloze dataoverdracht beschikbaar stelt aan het bedrijfsleven en andere instellingen.

“Met het lab sluiten we het gat tussen wetenschap en industrie”, vertelt Ronald Halfwerk, Technology Transfer Officer bij het lab. “Met deze proeftuin ondersteunen en inspireren we ondernemers om te innoveren op draadloos gebied. We denken mee en toetsen met ondernemers de door hun ontwikkelde draadloze toepassing.”

Het Wireless Data Lab is een proeftuin voor (startende) ondernemers die nieuwe producten willen ontwikkelen of hulp zoeken bij technische problemen op het gebied van draadloze dataoverdracht en RF-storingen.

Draadloze technologie

“Onze proeftuin zit op het grensvlak tussen ontwikkellaboratorium en geaccrediteerd laboratorium voor metingen en onderzoeken op het gebied van draadloze technologie en kwaliteit”, verduidelijkt Nico Ebbendorf, projectleider. “Het Wireless Data Lab is zeer geschikt voor de vroege fase waarin de vraag leeft: ‘Kunnen we veilig investeren?’, of ‘Is ons idee technisch haalbaar?’.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen