Alles over zorg en gezonder leven op de Zorg- en Welzijnsmarkt in Dwingeloo

Er zijn veel organisaties bij de gezondheidsmarkt betrokken.
Er zijn veel organisaties bij de gezondheidsmarkt betrokken.
Foto: Artizzl Media

Dwingeloo – In dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo vindt vrijdag 1 december de zorg- en welzijnsmarkt plaats. Je kunt er alles vinden over hoe je gezonder kan leven en waar en hoe je noodzakelijke zorg kan verkrijgen.

Er is veel informatie over het aanbod van maar liefst 26 zorgverleners en welzijnsmogelijkheden. Ook is er aandacht voor de financiële ondersteuning die de gemeente biedt aan inwoners die dat nodig hebben, zodat het voor iedereen mogelijk is te sporten of deel te nemen aan een culturele activiteit.

Volg een interessante lezing, bijvoorbeeld over gezonde voeding, ademhaling of over wat gaat er veranderen in de basisverzekering. Als kers op de taart levert voormalig marathonloper Gerard Nijboer (o.a. olympisch zilver en de Europese titel op de marathon) een unieke bijdrage; ‘Lopen: een leven lang lekker in je vel’.

Financiële bijdrage

De markt wordt georganiseerd door Welzijn Mensenwerk, Over Entinghe, ZWDD, de beweegcoaches/Sport Drenthe, Univé en met medewerking van de gemeente Westerveld. Het evenement is gratis toegankelijk, omdat alle deelnemende partijen een financiële bijdrage hebben geleverd of een bijdrage in natura. ‘We zijn er trots op dat we met elkaar deze markt kunnen aanbieden aan onze inwoners’, aldus de organisatie.

Ook voor de jeugd is er voldoende te beleven. Zo treedt Minze Dijksma op met de (Gezonde) Goochelshow door Minze Dijksma en organiseert Sport Drenthe leuke gezondheidsquizzen met prijzen voor de jeugd, gezinnen en alleenstaanden. Je kunt gezonde prijzen winnen zoals gratis boodschappen doen ter waarde van € 100, groentepakketten van Sil de Groenteboer, gratis sportabonnementen bij Ludis of Corpus en voor het gezin een eredivisie wedestrijd bijwonen van sportclub Heerenveen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen